ΕΔΩ οι μισθοί των Ελλήνων στελεχών επιχειρήσεων

ergazomenoimeetings_1598338660

Την ετήσια έρευνα HR Trends η οποία κατέγραψε μεταξύ άλλων τάσεων τους μισθούς σε στελέχη και υπαλλήλους σε διάφορα τμήματα στις εταιρείες στην Ελλάδα, πραγματοποίησε η "Randstad", και ένα από τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας και ένα πιθανό σημάδι οικονομικής ανάκαμψης είναι το γεγονός ότι η πλειοψηφία των εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα προτίθεται να προχωρήσει σε περισσότερες νέες προσλήψεις το 2016, σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο με τους περισσότερους υποψηφίους να προορίζονται για τα τμήματα πωλήσεων (άλλο ένα σημάδι που δηλώνει ανάκαμψη).
Μεταξύ των κυριότερων λόγων που οδηγούν σε νέες προσλήψεις είναι η ανάγκη της εταιρείας για άτομα με νέες δεξιότητες, ο σχηματισμός νέου τμήματος, το λανσάρισμα νέων προϊόντων ή τμημάτων και η διεθνής/εθνική ανάπτυξη των εταιρειών.

  • Οι κύριες προκλήσεις στο κομμάτι του ανθρώπινου δυναμικού που προβλέπεται να αντιμετωπίσουν οι ερωτηθείσες εταιρείες το 2016 σχετίζονται με την αύξηση της απόδοσης και της παραγωγικότητας, την προσέλκυση ταλέντων για το επόμενο στάδιο της ανάπτυξής τους και τη δημιουργία ή διατήρηση ενός καλού εργασιακού περιβάλλοντος.

Το επίπεδο του μισθού, η φήμη και οι ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης εντός της εταιρείας είναι συχνά τα κύρια εμπόδια κατά τη διαδικασία προσέλκυσης των κατάλληλων επαγγελματιών, η ισχυρή επωνυμία εργοδότη (Employer Branding) και η ελκυστική πρόταση αξίας εργοδότη (Employee Value Proposition – EVP) είναι συχνά στοιχεία-κλειδιά για μια επιτυχή στελέχωση.

Η εύρεση των κατάλληλων ταλέντων δεν έχει διευκολυνθεί καθόλου αν κρίνει κανείς από το γεγονός ότι το 85% των ερωτηθεισών εταιρειών θα επηρεαστεί από τις ελλείψεις δεξιοτήτων. Παραδείγματα των κύριων ελλείψεων όσον αφορά τους υποψηφίους είναι η απουσία εργασιακής εμπειρίας σε συγκεκριμένο κλάδο, η έλλειψη δεξιοτήτων (πχ επικοινωνία, συνεργασία, ηγετικές ικανότητες ή άλλες, πιο ειδικές δεξιότητες) ή τα ανεπαρκή χρόνια εργασιακής εμπειρίας.

  • Για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της έλλειψης δεξιοτήτων, οι περισσότερες συμμετέχουσες εταιρείες σκοπεύουν να προσφέρουν εκπαιδευτικά προγράμματα ή να προχωρήσουν σε εξωτερική ανάθεση διαφόρων επιχειρησιακών λειτουργιών.

Φυσικά η έρευνα αποτύπωσε και το εύρος των μισθών σε πολλές θέσεις και τομείς στις ελληνικές επιχειρήσεις. Οι μισθοί στα επαγγέλματα IT εμφανίζονται στον ακόλουθο πίνακα και βασίζονται στον υπολογισμό 14 μεικτών μισθών το χρόνο.

Μισθοί στα επαγγέλματα IT στην Ελλάδα

Θέσεις εργασίας Χαμηλότερος Μισθός Υψηλότερος Μισθός
administrator (database, security, κλπ.) 1000 1600
analyst programmer 1600 3200
analyst, συμπεριλαμβανομένου: functional analyst, test analyst, system analyst, business analyst, database analyst, κλπ. 1800 2700
architect (solutions, enterprise, κλπ.), συμπεριλαμβανομένου: architect, applications architect, enterprise architect, etc. 2700 3500
developer, συμπεριλαμβανομένου: .NET, software, Java, PHP, C, C++, κλπ. 1000 2600
IT consultant συμπεριλαμβανομένου: business intell, ERP, SAP, Siebel, Linux, Java, etc. 1800 3000
it director (συμπεριλαμβανομένου CIO, development director) 3500 5000
it support (helpdesk) 800 1500
pre- sales consultant 1700 3000
project manager 2200 3200
security engineer 1100 2800
system tester 1300 2200
web developer 1000 3200
devops engineer 1800 2800
SAP professional 1500 3000
mobile developer 1400 2500
system engineer 1600 2400

ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΡΕΥΝΑ


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σκρέκας στον ΣΚΑΪ: Μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος από το νέο έτος

Σημαντική μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος, όλων των πολιτών, από το νέο έτος προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος …