Μακροχρόνια ανεργία: Πρωτιά της Ελλάδας

ergasia-anergia-εργασια-ανεργια

Μπορεί τα στοιχεία για την απασχόληση και την ανεργία να έχουν έντονη περιοδική διακύμανση στην Ευρώπη, στην Ελλάδα η κατάσταση είναι η χειρότερηόλων των κρατών μελών, με δεδομένο ότι  ατο ποσοστό των ανέργων που βρίσκει εργασία είναι μικρότερο από το μισό του ευρωπαϊκού μέσου όρου, με κυριότερο σημείο των στοιχείων που κατά καιρούς δημοσιοποιεί η ΕΛΣΤΑΤ, το 2013  όπου μόλις το 2,2% των άνεργων Ελλήνων το πρώτο τρίμηνο είχε καταφέρει να βρει εργασία μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

Σε αυτό  προστίθενται τα στατιστικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, για μόλις 8,6% των ανέργων που είχε τη δυνατότητα να κερδίσει μία θέση εργασίας με τα νέα φυσικά εργασιακά δεδομένα το δεύτερο τρίμηνο του 2016.

Η Eurostat, συγκαταλέγει την Ελλάδα μαζί με την Ισπανία και την Ιταλία, στην ομάδα των χωρών όπου υπάρχει υψηλή ανεργία και χαμηλή μετάβαση σε καθεστώς εργασίας.

Κύρια αίτια:

  • H Eλληνική οικονομία που δεν δημιουργεί θέσεις εργασίας και δεν διαθέτει αντιστοίχιση ανάμεσα στις ανάγκες της αγοράς εργασίας και των δεξιοτήτων των υποψηφίων
  • Η μετανάστευση των νέων στο εξωτερικό
  • Η δυνάμωση του πλαισίου συλλογικών διαπραγματεύσεων
  • Η μείωση μισθών
  • Η μείωση ύψους αποζημίωσης απόλυσης
  • Η αύξηση ορίου απολύσεων

 

 

 

Σύμφωνα με την

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ο «γρίφος» με την ψήφο των Σπαρτιατών - Το πιθανότερο σενάριο

Τι προβληματίζει τους συνταγματολόγους - Το μεγάλο ζητούμενο να μην αλλοιωθεί το αποτέλεσμα των εθνικών …