Στα 2.000 ευρώ η εβδομαδιαία ανάληψη

395atm_885928428

Αυξάνεται το μηνιαίο όριο αναλήψεων στα 2.000 ευρώ από τη νέα χαλάρωση των capital controls, μετά την σχετική εισήγηση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και παράλληλαθα επιτραπεί η σωρευτική ανάληψη όλου του ποσού μία φορά το μήνα και το άνοιγμα νέων τραπεζικών λογαριασμών.

Η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών κατέθεσε στο υπουργείο Οικονομικών πρόταση με την οποία εισηγείται νέα χαλάρωση των capital controls σε έξι σημεία:

  • Να επιτραπεί το άνοιγμα νέων τραπεζικών λογαριαμσών χωρίς καμία προϋπόθεση για τους πολίτες.
  • Να αυξηθεί στα 2.000 ευρώ το μηνιαίο όριο ανάληψης από τα 1.800 ευρώ που ισχύει σήμερα.
  • Οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να προχωρούν σε σωρευτική ανάληψη του ποσού των 2.000 ευρώ μία φορά το μήνα.
  • Να αυξηθεί στο 50% το όριο ανάληψης για τα χρήματα που θα επαναπατριστούν από 30% που είναι σήμερα.
  • Να διπλασιαστεί στα 2.000 ευρώ το μηνιαίο όριο για τα χρήματα που μπορεί να βγάλει κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο στο εξωτερικό.
  • Τέλος προτείνεται να αυξηθεί στα 30.000 ευρώ, από 10.000 ευρώ που είναι σήμερα, το μηνιαίο όριο για τις εισαγωγές επιχειρήσεων ανά τραπεζικό κατάστημα.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Τέμπη: Προανακριτική ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Για τους Χρήστο Τριαντόπουλο, Μιχάλη Παπαδόπουλο, Θάνο Πλεύρη και Ζωή Ράπτη σχετικά με το "μπάζωμα …