Τι και σε ποιους θα πληρώσει μέχρι τα Χριστούγεννα ο ΟΠΕΚΕΠΕ

opekepeplhromes-

Μήνας πληρωμών ο Δεκέμβριος για τον κλάδο των κτηνοτρόφων, που θα δουν χρήματα από τα οφειλόμενα των ενισχύσεων του 2016, όσον αφορά στο υπόλοιπο της βασικής ενίσχυσης, πρασίνισμα, εξισωτική, ενώ την ίδια ώρα επανεξετάζονται πληρωμές ενισχύσεων παλαιότερων χρόνων,σχετικά με τις ενισχύσεις στη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία της περιόδου 2013 – 2014.

Αρχικά οι πληρωμές έχουν ως εξής:

1,68 εκ. ευρώ θα αποδοθεί ως έκτακτη στήριξη στους κτηνοτρόφους των νησιών του Αιγαίου, που αντιμετωπίζουν κατά κύριο λόγο προβλήματα εξαιτίας των αθρόων προσφυγικών ροών. Η έκτακτη αυτή στήριξη αναλογεί στη χώρα μας με βάση τον Κανονισμό 2016/1613 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τους παραγωγούς όλων των ειδών γάλακτος που δραστηριοποιούνται στα νησιά Σάμος, Χίος, Μυτιλήνη, Κως, Λέρος και Μεγίστη, με στόχο την άμεση ενίσχυση της βιωσιμότητας των εκμεταλλεύσεων μικρής κλίμακας και εκτατικής  (μη ενσταυλισμένης) παραγωγής.

Μέχρι 7 Δεκεμβρίου θα υποβάλλονται οι ενστάσεις για την εξισωτική αποζημίωση από τους παραγωγούς μετά και την αύξηση στον προϋπολογισμό του Μέτρου 13 που ανακοίνωσε το ΥπΑΑΤ. Προσφάτως, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (Β΄ 3834/2016) η απόφαση για την αύξηση της εξισωτικής των ορεινών στα 12,5 ευρώ από 10 ευρώ που ήταν μέχρι πρόσφατα.

Θα ακολουθήσει μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, η καταβολή της προκαταβολής της εξισωτικής αποζημίωσης του 2016.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Εβδομαδιαία άνοδος 4,48% και ετήσια κέρδη 12,52%

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος υπερέβη τα επίπεδα των 100 …