Το σπίτι που κληρονόμησε, ήταν γεμάτο...χρυσάφι!

xrusos282340673

Διπλή τύχη είχε ένας άνδρας που κληρονόμησε ένα σπίτι στη Νορμανδία, στη Γαλλία. Εκτός από την κληρονομιά, ο άνδρας πέτυχε κι ένα αναπάντεχο εύρημα μέσα στο σπίτι, περίπου 100 κιλά χρυσού, που ξεπερνούσαν σε αξία τα 3,500.0οο ευρώ!!! Φυσικά ο χρυσός κληρονόμος δεν γνώριζε τίποτε για το χρυσό. Το βρήκε τυχαία όταν προσπαθούσε να καθαρίσει το σπίτι που κληρονόμησε από άχρηστα και παλιά έπιπλα και πράγματα.

"Υπήρχαν 5.000 χρυσά νομίσματα, δύο ράβδοι χρυσού βάρους 12 κιλών και 37 μικρότερες, βάρους 1 κιλού η καθεμία", ανέφερε ο Νικολά Φιερφόρ, εκτιμητής του οίκου δημοπρασιών, που ανέλαβε να πουλήσει το θησαυρό.

Ο χρυσός ήταν καλά κρυμμένος και καμουφλαρισμένος: κάτω από έπιπλα, κάτω από στοίβες με ασπρόρουχα, ακόμη και στην τουαλέτα, στο κουτί ενός μπουκαλιού ουίσκι και σε ένα τενεκεδένιο κουτί.

Το χρυσάφι είχε αγοραστεί νόμιμα, τις δεκαετίες του 1950 και '60 και σύμφωνα με το news, στο σπίτι βρέθηκαν και όλα τα σχετικά πιστοποιητικά.

Ο θησαυρός πουλήθηκε στα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου από τον οίκο δημοπρασιών. Εκτός από τον κληρονόμο, κερδισμένη από την υπόθεση βγαίνει και η γαλλική εφορία αφού ο φόρος κληρονομιάς ανέρχεται στο 45%.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πότε πληρώνεται το ΚΕΑ Μαιου 2024

Πότε πληρώνεται το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, πρώην ΚΕΑ, Μαΐου 2024. Πότε εμφανίζονται διαθέσιμα τα χρήματα …