Δόθηκε η 1η άδεια για τη διαχείριση «κόκκινων δανείων»!

kokkina-daneia-570

Με απόφαση που έλαβε η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος και η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εγκρίθηκε η πρώτη άδεια λειτουργίας σε εταιρεία διαχείρισης «κόκκινων δανείων», με δικαιούχο την «Aktua Ελλάς Χρηματοοικονομικές Λύσεις Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις».

Σε βάθος χρόνου, αναμένεται να διαχειριστεί δάνεια η πλατφόρμα της Aktua Hellas, 10 δισ. ευρώ όταν στο μετοχικό της κεφάλαιο συμμετέχουν:

  • Η Alpha Bank με ποσοστό 45%
  • Η ισπανική Aktua με 55% που είναι θυγατρική του νορβηγικού ομίλου Lindorff.

Αναλαμβάνει την διαχείριση απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις, καθώς πληρούνται στο σύνολό τους οι όροι που προβλέπονται στο ν.4354/2015, όπως ισχύει και την ΠΕΕ 95/27.5.2016, ενώ παράλληλα στην εταιρεία, δίνεται η δυνατότητα ως ειδικού και αποκλειστικού σκοπού, να επιτρέπεται να παρέχει υπηρεσίες μόνο για τον σκοπό άσκησης της ως άνω δραστηριότητας.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

DW: Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία

Μία ακόμη αλλαγή φέρνει η διάδοση της τηλεργασίας: Κυλικεία και εστιατόρια που λειτουργούν σε χώρους …