Η 24ωρη απεργία της 8ης Δεκεμβρίου: Σταθερή εργασία για όλους!(VIDEO)

unnamed

H ΓΣΕΕ αντιδρώντας στις πολιτικές της τιμωρητικής λιτότητας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης που συνεχίζονται, πραγματοποιεί την προσεχή Πέμπτη 8 Δεκέμβρη 24ωρη Γενική Απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως.

Τα μέτωπα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι είναι πολλά και συνεχή και για ακόμη μία φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και με επώδυνες αποφάσεις της κυβέρνησης που στοχεύουν ευθέως στην καρδιά των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Αντιδρούμε σε κάθε σκέψη και στόχευση που θα οδηγήσει σε περαιτέρω αύξηση της ανεργίας σε ανακύκλωση της ύφεσης, σε κατάργηση κάθε έννοιας κοινωνικής δικαιοσύνης και ασφάλειας.

Μετά την Διεθνή Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία μήνυμα αλληλεγγύης προς τους έλληνες εργαζόμενους εξέδωσε και η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων.

Η ΣΕΣ καλεί τους υπουργούς οικονομικών του EUROCROUP να μην επιβάλλουν άλλες, όπως τις χαρακτηρίζει, καταστροφικές μεταρρυθμίσεις ενώ ο Γενικός Γραμματέας της Συνομοσπονδίας χαρακτηρίζει τις νέες απαιτήσεις των δανειστών παράλογες.

Για τη ΓΣΕΕ ο αγώνας είναι μονόδρομος.

Ο κόσμος της μισθωτής εργασίας έχει μόνο μία επιλογή.

Να συνεχίζει να αγωνίζεται για να μπει οριστικό τέλος στις μνημονιακές πολιτικές.

Η μαζική και ενωτική συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία της Πέμπτης και το συλλαλητήριο στο Πεδίον του Άρεως θα είναι η ηχηρή απάντησή μας σε όλους εκείνους που με τις πολιτικές τους συνεχίζουν να καταστρέφουν κοινωνία και οικονομία.

Η διακήρυξη, την αφίσα της απεργίας και το μήνυμα αλληλεγγύης της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων:

"ΜΗΝ ΒΑΖΕΤΕ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Η ΣΕΣ καλεί τους υπουργούς Οικονομικών του Eurogroup που θα συνεδριάσουν στις 5 Δεκεμβρίου να μην επιβάλουν άλλες καταστροφικές “μεταρρυθμίσεις” στην ελληνική αγορά εργασίας και στα δικαιώματα των Ελλήνων εργαζομένων μετά από επείγουσα έκκληση της ΓΣΕΕ.

Αυτή τη στιγμή διεξάγονται συζητήσεις ανάμεσα στην Ελληνική Κυβέρνηση και τους πιστωτές της Ελλάδας, με το ΔΝΤ να πιέζει για περαιτέρω απορρύθμιση της ήδη ιδιαιτέρως απορυθμισμένης αγοράς εργασίας.

Τα βασικά θέματα που περιλαμβάνουν οι απαιτήσεις των πιστωτών είναι:

  • Κατάργηση της απαίτησης να εγκρίνει το Υπουργείο Εργασίας τις ομαδικές απολύσεις
  • Αύξηση του ανώτατου ορίου των διαπραγματευόμενων ομαδικών απολύσεων από 5% σε 10% του εργατικού δυναμικού σε μια επιχείρηση
  • Αλλαγές στην νομοθεσία ώστε να καθίσταται ευκολότερη η απόλυση συνδικαλιστών και δυσκολότερη η διαδικασία κήρυξης απεργιών
  • Νέες διατάξεις για τους εργοδότες αναφορικά με το lock-out

Επιπλέον οι πιστωτές αντιστέκονται στην πρόταση της Ελληνικής Κυβέρνησης για αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΣΕΣ Luca Visentini δήλωσε: «Αυτές οι νέες απαιτήσεις για τις περαιτέρω αποκαλούμενες μεταρρυθμίσεις έχουν απόλυτα ιδεολογική κατεύθυνση και είναι παράλογες από οικονομική άποψη. Θα βάλουν το τελευταίο καρφί στο φέρετρο των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Απλώς θα απομακρύνουν κάθε ελπίδα της χώρας για ανάκαμψη. Πότε θα κατανοήσει το ΔΝΤ ότι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και τα ισχυρά συνδικάτα αποτελούν τα βασικά συστατικά στοιχεία των πιο επιτυχημένων οικονομιών της Ευρώπης; Η φτώχεια, η ανισότητα, η εκμετάλλευση και η καταστρατήγηση δικαιωμάτων δεν οδηγούν στη δημιουργία οικονομικής ανάπτυξης. «Καλώ τους Υπουργούς του Eurogroup να μην ωθήσουν τους Έλληνες εργαζόμενους σε περαιτέρω εξαθλίωση».

Η ΣΕΣ στηρίζει τη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ στις 8 Δεκεμβρίου 2016."


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πώς ο Κώστας Σημίτης «σφράγισε» την πολιτική ιστορία της χώρας

Στα οκτώ χρόνια πρωθυπουργίας του κατέγραψε σημαντικά βήματα για την πορεία της χώρας - Η δεύτερη …