Προθεσμίες αναγνώρισης προϋπηρεσίας εκτός δημόσιου τομέα

Εγκύκλιος της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη, προσδιορίζει τις διαδικασίες, τις προϋποθέσεις και την της αναγνώρισης προϋπηρεσίας εκτός δημόσιου τομέα, με την οποία καλούνται όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του δημοσίου να κοινοποιήσουν το σχετικό έγγραφό και τα Υπηρεσιακά συμβούλια να εξαιτάσουν τα αιτήματα «κατά προτεραιότητα και το αργότερο έως τέλος Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους».

Προϋποθέσεις:

  • Η προϋπηρεσία να έχει διανυθεί πριν από τη πρόσληψή του στο δημόσιο
  • Η εργασία τους να έχει παρασχεθεί εκτός δημοσίου τομέα.
  • Η προϋπηρεσία να έχει αποκτηθεί μετά την απόκτηση του βασικού τίτλου σπουδών της κατηγορίας και εκπαιδευτικής βαθμίδας, στην οποία ανήκει ο υπάλληλος κατά το χρόνο της ένταξης του
  •  Η προϋπηρεσία να έχει αποκτηθεί μετά την απόκτηση άδειας άσκησης επαγγέλματος, όπου αυτή απαιτείται.
  • Να είναι η προϋπηρεσία συναφής προς τα αντικείμενα, στα οποία απασχολούνται οι υπάλληλοι.

Στην εγκύκλιο τονίζεται πως:

  1. Σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις περί αναγνώρισης προϋπηρεσίας, η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης δεν αποτελεί κατά νόμο αποδεικτικό στοιχείο σχετικά με την απόδειξη της ειδικότητας του απασχολούμενου σε περίπτωση που ο εργοδότης δεν υφίσταται πλέον.
  2. Η αναγνώριση προϋπηρεσίας με τις διατάξεις του Π.Δ. 69/2016 για χρονικό διάστημα, το οποίο έχει ήδη αναγνωριστεί ή αιτείται να αναγνωριστεί ως πραγματική δημόσια υπηρεσία κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 2 του άρ. 98 του Υπαλληλικού Κώδικα δεν είναι δυνατή, δεδομένου ότι δεν είναι δυνατός ο υπολογισμός προϋπηρεσίας για βαθμολογική εξέλιξη που έχει παρασχεθεί σε διαφορετικούς φορείς το ίδιο χρονικό διάστημα.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [162.00 B]


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Γεωργούλης: Αν δεν ήμουν αθώος δεν θα κατέβαινα υποψήφιος

Η πενταετία ήταν δημιουργική και προσέφερα μέσα στο ευρωκοινοβούλιο, τόνισε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής και εκ νέου …