Έρχεται φτώχια! Στα 450€ η ανώτατη σύνταξη εάν περάσουν οι περικοπές Τόμσεν;

Την εκτίμηση ότι ο Πολ Τόμσεν ζητά περικοπές στο συνταξιοδοτικό, προκειμένου να καταργηθεί η προσωπική διαφορά, και με απώτερο στόχο να καταργηθεί η τριμερής χρηματοδότηση του συστήματος και η κρατική επιχορήγηση, εξέφρασε μέσω Flash 96, ο καθηγητής Σάββας Ρομπόλης, που διευκρίνισε ότι η διαφορά του ποσοστού για τη χρηματοδότηση του συστήματος ανάμεσα στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη ανέρχεται στο 2,5% και όχι στο 11% που υποστηρίζουν οι θεσμοί, και με φόντο τα πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας.

"Πως με 35 χρόνια εργασίας, στην Ευρώπη η μέση σύνταξη είναι γύρω στα 1450, ενώ στην Ελλάδα 800 ευρώ; Σε αυτή την περίπτωση η ανώτατη σύνταξη στην Ελλάδα δεν θα ξεπερνά τα 450 ευρώ, και το 50% των συνταξιούχων θα βυθιστεί στη φτώχεια."


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χορήγηση αυξημένων εξόδων μετακίνησης σε όλους τους αστυνομικούς

Με διάταξη του νόμου 5108/2024 ορίζεται το ποσό των εξόδων διανυκτέρευσης (επίδομα διανυκτέρευσης), για το …