Διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ

Με 160 επιτυχόντες ΑΣΕΠ του 1998 ενισχύεται άμεσα η Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η υποστελέχωσή της. Είκοσι από τους επιτυχόντες αυτούς θα τοποθετηθούν στην κεντρική υπηρεσία και οι υπόλοιποι θα προσληφθούν στις περιφερειακές υπηρεσίες στα πέντε νησιά- κύριες πύλες εισόδου, αλλά και στον Έβρο.
Οι ορκομωσίες ξεκινούν τις επόμενες ημέρες. Οι προσλήψεις αναμένεται να δώσουν "ανάσα" στην υποστελέχωση της Υπηρεσίας, η οποία, σύμφωνα με το γενικό γραμματέα του υπουργείου, Αναστάσιο Σαλτερή, λειτουργεί με το 10% των προβλεπόμενων οργανικών της θέσεων (70 μόνιμοι υπάλληλοι στις κεντρικές και περιφερειακές υπηρεσίες, την ώρα που οι οργανικές θέσεις ανέρχονται σε 753). "Σε μεγάλο βαθμό η Υπηρεσία κυρίως βασιζόμενη στην αυταπάρνηση των εργαζομένων της κατάφερε να ανταποκριθεί στις μεγάλες ροές.
"Για εμάς η Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης πρέπει να λειτουργήσει κανονικά και θα λειτουργήσει κανονικά, γιατί απο αυτή εξαρτάται η επιτυχής διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος", ανέφερε ο κ. Σαλτερής. Εξάλλου, αυτές τις ημέρες οριστικοποιήθηκε ο διορισμός των νέων διοικητών των κέντρων υποδοχής και ταυτοποίησης και άμεσα αναμένεται και η κατάρτιση του κανονισμού λειτουργίας των κέντρων υποδοχής και ταυτοποίησης.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κασσελάκης: «Είμαι και για ηγέτης και για μπύρες- Θέλω να κυβερνήσω δύο τετραετίες»

Όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην εφ΄όλης της ύλης συνέντευξή του στον Alpha. Oι …