ΠΝΟ: Ανεργία και στραγγαλισμός συντάξεων, η κυβερνητική πολιτική

Τον απολογισμό της Διοίκησης για το 2016 και τον προγραμματισμό δράσης για το 2017, ενέκρινε το Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων και από τα 13 ναυτεργατικά σωματεία.

Το Γενικό Συμβούλιο εξέδωσε επίσης ψήφισμα, που απεστάλη στα κόμματα της Βουλής και στους αρμόδιους φορείς, στο οποίο καταγγέλλεται η ακολουθούμενη πολιτική της κυβέρνησης στις εργασιακές σχέσεις, ενώ σε ανακοίνωσή του το συνδικαλιστικό όργανο των Ελλήνων ναυτικών αναφέρει ότι «ο αγώνας των ναυτικών δεν τελείωσε, αλλά αντίθετα η εννιαήμερη απεργία αποτελεί απαρχή νέων αγώνων».

Στην ανακοίνωσή της, η ΠΝΟ αναφέρει ότι το σώμα των αντιπροσώπων σύσσωμο καταδίκασε την καταβαράθρωση και ισοπέδωση των ελάχιστων δικαιωμάτων των Ελλήνων ναυτεργατών, αλλά και όλων των εργαζομένων, που έχουν απομείνει, ύστερα από την βάρβαρη και ανάλγητη πολιτική των τριών Μνημονίων και των σχετικών Εφαρμοστικών Νόμων, που υιοθετήθηκαν από όλες τις κυβερνήσεις από το 2010 μέχρι και σήμερα και είχαν ως αποτέλεσμα την αποσάθρωση των όσων με πολλές θυσίες, προσπάθεια και αγώνες δεκαετιών κατάφεραν να κατακτήσουν.

Το Γενικό Συμβούλιο επισημαίνει το "ΑΠΕ-ΜΠΕ", διαπίστωσε επίσης ότι οξύνεται συνεχώς η ανεργία του κλάδου με δραματική μείωση των θέσεων εργασίας, ότι επιχειρείται η αποδόμηση του κράτους πρόνοιας με στραγγαλισμό των συνταξιοδοτικών και ασφαλιστικών παροχών ενώ ζητεί την υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας.

Το Γενικό Συμβούλιο, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΝΟ, ανέπτυξε γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο πάνω στα κυρίαρχα και πρώτης προτεραιότητας και στα λοιπά ζητήματα που απασχολούν τους Έλληνες ναυτικούς, όπως η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της Ναυτικής Εκπαίδευσης και κάλυψη των ελλείψεων εκπαιδευτικού προσωπικού των Σχολών της Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης, η αποκατάσταση της άδικης φορολόγησης των Ελλήνων ναυτικών και η ριζική επανεξέταση των αποφάσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας για τις μειωμένες συνθέσεις των πληρωμάτων των πλοίων Ελλάδας - Ιταλίας και των Ακτοπλοϊκών-Επιβατηγών Πλοίων.

Το Γενικό Συμβούλιο ασχολήθηκε και με την δημιουργία του νέου σωματείου Ναυτεργατών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, την οποία καταγγέλλει ως διασπαστική κίνηση και ως προσπάθεια δημιουργίας «νόθων» αντιπροσώπων, τονίζοντας ότι αποκλείεται να καταστεί μέλος της Ομοσπονδίας στην οποία και ανήκουν αποκλειστικά τα κλαδικά πανελλήνια σωματεία που καλύπτουν τις επιμέρους ειδικότητες των ναυτεργατών.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σκρέκας στον ΣΚΑΪ: Μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος από το νέο έτος

Σημαντική μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος, όλων των πολιτών, από το νέο έτος προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος …