23 Ιανουαρίου το αγροτικό ραντεβού στους αποκλεισμούς δρόμων

Για τις 23 Ιανουαρίου προσανατολίζονται να προβούν σε αποκλεισμούς οδικών αρτηριών οι αγρότες από όλοι την Ελλάδα, που συναντήθηκαν στη Λάρισα για να συζητήσουν τα προβλήματά τους και να σχεδιάσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Στην ευρεία σύσκεψη συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 180 αντιπρόσωποι  συλλόγων και επιτροπών αγώνα και αποφάσισαν να στήσουν πανελλαδικά μπλόκα, σε κεντρικά σημεία της χώρας, τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου. Όπως μεταδίδει το onlarissa.gr, μία εβδομάδα νωρίτερα, τα τρακτέρ θα βγουν στις πλατείες των χωριών, ενώ τα σημεία στα οποία θα «στρατοπεδεύσουν» τα τρακτέρ σε κάθε νόμο, θα αποφασιστούν από τις τοπικές συντονιστικές των μπλόκων.

«Το συνεπές αγροτικό κίνημα θα διαμορφώσει κλίμα, ώστε να υπάρξουν αγώνες» δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας, τονίζοντας πως τα μάτια όλων μας είναι στραμμένα στα μπλόκα, αλλά και σε κινητοποίηση με τρακτέρ στην Αθήνα.

Όπως είπε, σε αυτόν τον αγώνα «δεν αποκλείεται κανένας που συμφωνεί με το πλαίσιο πάλης που έχουμε και το οποίο βρίσκεται σε κατεύθυνση εναντίωσης στην κυβέρνηση την ΕΕ και το κεφάλαιο».

Παράλληλα, χαρακτήρισε ως «ψέματα» τα όσα αναφέρει η κυβέρνηση για το φορολογικό το ασφαλιστικό, αλλά και το εισόδημα των αγροτών. «Γίνεται μια επίθεση από την πλευρά της κυβέρνησης με ψέματα και για τη φορολογία και το ασφαλιστικό και ότι τάχα αυξήθηκε το εισόδημα των αγροτών, αλλά εμείς θα απαντήσουμε με αγώνες και ξεσηκωμό» είπε χαρακτηριστικά.

Σχολίασε, δε, μεταξύ άλλων και τις δηλώσεις του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Κόκκαλη, πως το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο αποφάσισε ότι αγρότης θα είναι αυτός που έχει 100% εισόδημα από την αγροτική δουλειά. Όπως είπε, αν συμβεί αυτό «ούτε 100 χιλιάδες δεν θα μείνουν οι αγρότες στην Ελλάδα», και κάλεσε την κυβέρνηση να αναρωτηθεί «αν ο αγροτικός κόσμος μειωθεί σε 100 χιλιάδες, θα μπορέσει η χώρα να πάρει τις χρηματοδοτήσεις που λέει κυβέρνηση;»


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πότε πληρώνεται το ΚΕΑ Μαιου 2024

Πότε πληρώνεται το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, πρώην ΚΕΑ, Μαΐου 2024. Πότε εμφανίζονται διαθέσιμα τα χρήματα …