Έλληνας Υπουργός βάζει μέσο για να βρει αντιγρυπικό εμβόλιο!

Έχουν ήδη τελειώσει λόγω της αυξημένης ζήτησης που καταγράφηκε τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, όσα εμβόλια έναντι της γρίπης είχαν προμηθευτεί τα φαρμακεία, όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κωνσταντίνος Λουράντος, λέγοντας ότι δέχθηκε τηλέφωνο από υπουργό της κυβέρνησης, ο οποίος του ζήτησε να παρέμβει για να του βρει αντιγριπικό εμβόλιο!

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, μίλησε για σοβαρές ελλείψεις σε αντιγριπικά εμβόλια στα περισσότερα φαρμακεία της χώρας, όταν ο επιστημονικός κόσμος καλεί τον ευπαθή πληθυσμό να εμβολιάζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της επιδημίας.

Από την πλευρά τους το κύκλοι του υπουργείου Υγείας απαντούν ότι:

«Οι εισαγωγές των εμβολίων γίνονται ύστερα από προπαραγγελίες των φαρμακείων. Για τη φετινή περίοδο στην Ελλάδα έχουν εισαχθεί 1.747.520 δόσεις αντιγριπικών εμβολίων και αυτές τις ημέρες αναμένεται η παραλαβή άλλων 27.500 δόσεων για τα φαρμακεία και 10.000 δόσεων για το ΚΕΕΛΠΝΟ (για το προσφυγικό). Πέρυσι, είχαν εισαχθεί 1.630.334 δόσεις, το 2014 1.660.237 δόσεις και το 2013 περίπου 1.278.00 δόσεις.»


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πρόγνωση καιρού για την Κυριακή 12.5.2024

Ο καιρός προβλέπεται βελτιωμένος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα …