Απλήρωτοι στις γιορτές οι συμβασιούχοι

Χριστούγεννα απλήρωτοι θα κάνουν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι των ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων, αφού ο Επίτροπος του ελεγκτικού συνεδρίου, αρνείται να υπογράψει τα εντάλματα μισθοδοσίας τους, παρά την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής, εκδίδοντας και την σχετική τους ανακοίνωση:

«Ο εμπαιγμός και το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται.

Η κυβέρνηση νομοθετεί… (χωρίς λύση), την παράταση των συμβάσεων. Η ΚΕΔΕ  λειτουργεί ως τροχοπέδη και μιλάει για αντισυνταγματικότητα.

Οι Δήμαρχοι απολύουν εργαζομένους, όπως και ο Φ.Ο.Σ.Δ.Α. Κεντρικής Μακεδονίας. Οι επίτροποι δεν υπογράφουν τα εντάλματα μισθοδοσίας των εργαζόμενων και όλοι τους παίζουν με τον πόνο των εργαζομένων.

Η υπηρεσία καθαριότητας βρίσκεται σε «έκτακτη ανάγκη». Εάν απολυθούν οι εργαζόμενοι, η υπηρεσία δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει. Ήδη χρωστάνε δεκάδες ρεπό στον κάθε εργαζόμενο, όπως και τις άδειες.

Πρέπει να είναι καθαρό σε όλους μας ότι,  απώτερος σκοπός τους είναι η παράδοση όλης της καθαριότητας στους  «εθνικούς» εργολάβους. Τα συμφέροντα είναι μεγάλα και πιέζουν. Είναι χρέος όλων μας να τους αντιμετωπίσουμε.

Η αποφασιστική και ενωτική συμμετοχή όλων των εργαζομένων είναι κρίσιμη και αναγκαία για την τελική επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Το επόμενο χρονικό διάστημα είναι κρίσιμο προκειμένου να διασφαλίσουμε αγωνι-στικά και κινηματικά τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α».


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Συνομιλίες Ελλάδας - Τουρκίας: Καλό κλίμα, καλή διάθεση και από τις δύο πλευρές στον 6ο γύρο

Λίγες μόνο εβδομάδες πριν από την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία - Τι …