Καταβολή αποδοχών α’ 15νθημέρου Ιανουαρίου 2017

Τον 12ο μισθό της τρέχουσας χρήσης που βαρύνουν τις πιστώσεις αυτής, συμπληρώνουν κατά παρέκκλιση της Αρχής της αυτοτέλειας των χρήσεων, οι αποδοχές του α΄ 15νθημέρου του μηνός Ιανουαρίου, που προκαταβάλλονται νομίμως κάθε έτος στις 27 Δεκεμβρίου μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών (ΕΑΠ), στην οποία διαβιβάζονται οι μισθοδοτικές καταστάσεις ηλεκτρονικά μέχρι 21 Δεκεμβρίου (έχοντας προηγηθεί η έκδοση τίτλου πληρωμής).

Η πίστωση της προκαταβολής της μισθοδοσίας του Ιανουαρίου αποτελεί δαπάνη του τρέχοντος έτους και η Ανάληψη Υποχρέωσης θα βαρύνει το τρέχον έτος, άσχετα με το γεγονός ότι αφορούν τη μισθοδοσία του Ιανουαρίου. Το κρίσιμο γεγονός είναι ότι αποτελούν δαπάνη του τρέχοντος έτους.

Οι προαναφερόμενες ημερομηνίες μπορεί να διαφέρουν κατ΄έτος, αν συμπίπτουν με μη εργάσιμη ημέρα ή αργία.

Άρα η μισθοδοσία αυτή, δεν αποτελεί επιπλέον κόστος των δώδεκα ημερολογιακά καταβαλλομένων μισθών στο αυτό οικονομικό έτος, αλλά μέρος αυτών και η σχετική πίστωση έχει δεσμευθεί στην αρχή της χρήσης για ολόκληρο το έτος, κατά τη διάταξη της παρ. 5 του άρθρου 158 ΚΔΚ (Ν. 3463/06) και της νομολογίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σκρέκας στον ΣΚΑΪ: Μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος από το νέο έτος

Σημαντική μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος, όλων των πολιτών, από το νέο έτος προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος …