Online προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκια έως 0,65%

Έως και 15 μονάδες βάσης είναι υψηλότερα τα επιτόκια, στις online προθεσμιακές καταθέσεις των τραπεζών, σε ανάλογη σχέση με το ποσό και τη διάρκεια, ενώ υπάρχει διαφορά σε σχέση με τα συμβατικά προθεσμιακά προϊόντα, που εστιάζεται στο άνοιγμα και στη διαχείρισή τους αποκλειστικά μέσω του e-banking των τραπεζών.

Η έξτρα απόδοση στο επιτόκιο αποτελεί το κίνητρο που δίνουν οι τράπεζες στους πελάτες τους για να στραφούν στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

Τα επιτόκια που προσφέρουν οι 4 συστημικοί όμιλοι για διάστημα από 1 έως 6 μήνες, διαμορφώνονται ως εξής:

  • Alpha Bank: Απόδοση έως 0,65% για 3μηνο και 6μηνο
  • Εurobank: Απόδοση έως 0,65% για μήνα, 3μηνο και 6μηνο
  • Εθνική Τράπεζα: Απόδοση έως 0,60% για 3μηνο
  • Τράπεζα Πειραιώς: Απόδοση έως 0,60% για μήνα, 3μηνο και 6μηνο

Σημειώνεται ότι τα παραπάνω επιτόκια ισχύουν για το «παλαιό» χρήμα. Για νέες καταθέσεις μετρητών, για εμβάσματα από το εξωτερικό και για ποσά από ρευστοποίηση αμοιβαίων κεφαλαίων ξένων οίκων, τα επιτόκια φτάνουν έως και το 1,2%.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φορολογικές δηλώσεις 2023: Ξεκίνησε η υποβολή από χθες - Όλες οι αλλαγές

Δείτε όλες τις αλλαγές που αφορούν τις φορολογικές δηλώσεις για το οικονομικό έτος 2023 Ξεκίνησε …