Άρχισαν οι αγωγές για 13ο και 14ο μισθό-Ορίστηκε η πρώτη εκδίκαση

Στις 10 Ιανουαρίου, προσδιορίστηκαν να εκδικαστούν, οι δύο πρώτες αγωγές που υποβλήθηκαν από εργαζόμενους ΙΔΑΧ, οι οποίοι διεκδικούν την αναδρομική καταβολή του 13ου και 14ου μισθού, που έχει κυβερνητικά καταργηθεί.

Τις αγωγές για την ακρίβεια κατέθεσαν μέλη του Ανεξαρτητου Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων του Δήμου Αθηναίων, κάνοντας χρήση του δεδικασμένου από τα Ειρηνοδικεία Καλαμάτας και Λαμίας, ΑΤ οποία δικαίωσαν εργαζόμενους και διέταξαν την επιστροφή των καταργημένων δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και Επίδομα Αδείας σε δημοσίους υπαλλήλους.

Το σωματείο μάλιστα εξέδωσε και την ακόλουθη ενημερωτική ανακοίνωση:

"Συνάδελφοι ,για άλλη μια φορά το Σωματείο μας είναι πρωτοπόρο στις διεκδικήσεις για τα συμφέροντα των εργαζομένων,γιατί αυτή είναι η δουλειά του.

  • ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ 22/11/2016
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
  • ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 151 ΑΘΗΝΑ
  • ΤΗΛ.2103428128 ΚΙΝ. 6944948598
  • https://asekyda.blogspot.gr email asekyda@gmail.com
  • Fb: Ανεξάρτητο σωματείο

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Το Ανεξάρτητο Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων τού ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ενημερώνει τους συναδέλφους ότι σε συνεργασία με το Δικηγορικό Γραφείο ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΟΣΣΥΒΑΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ξεκίνησε την διαδικασία αναδρομικής δικαστικής διεκδικήσεως των Δώρων Εορτών Χριστουγέννων – Πάσχα και Επιδόματος Αδείας πού καταργήθηκαν από 01.01.2013 με τους Μνημονιακούς Νόμους και η διεκδίκηση αφορά τά έτη 2014, 2015 και 2016.

Ήδη κατατέθηκαν δύο (2) πρώτες αγωγές υπαλλήλων -μελών τού Σωματείου μας και η πρώτη δικάσιμος, για τους εξ αυτών Ιδιωτικού Δικαίου αορίστου χρόνου, ορίστηκε η 10η Ιανουαρίου 2017.

Λεπτομέρειες για τους όρους και τά στοιχεία πού χρειάζονται για τις αγωγές, από το Σωματείο μας."


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κασσελάκης: «Είμαι και για ηγέτης και για μπύρες- Θέλω να κυβερνήσω δύο τετραετίες»

Όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην εφ΄όλης της ύλης συνέντευξή του στον Alpha. Oι …