Δίμηνη παράταση στην υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες

Με τροπολογία που θα κατατεθεί από τα συναρμόδια υπουργεία Δικαιοσύνης και Οικονομικών στην Βουλή, την ερχόμενη Πέμπτη, θα προχωρήσει η κυβέρνηση στην παράταση της υποβολής των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, με τις πληροφορίες να θέλουν τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, να ενημερώνει σχετικά  τα μέλη της Διάσκεψης των προέδρων της Βουλής.

Ωστόσο η παράταση θα δοθεί μετά τις προσφυγές των 5 δικαστικών Ενώσεων  αλλά  και αιτήματα άλλων υπόχρεων όπως οι ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών, που θεωρούν αντισυνταγματικό τον τρόπο υποβολής,. Η παράταση θα δοθεί μέχρι  να εκδοθεί απόφαση από την Ολομέλεια του  Συμβουλίου της Επικρατείας επί της αίτησης ακύρωσης των πέντε δικαστικών Ενώσεων.

Με τα σημερινά ισχύοντα η προθεσμία υποβολής δηλώσεων πόθεν έσχες λήγει στις 15 Ιανουαρίου του 2017. Με την ψήφιση της τροπολογίας, η προθεσμία υποβολής δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης που γίνεται αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας www.pothen.gr αναμένεται να παραταθεί μέχρι τις 15 Μαρτίου, αλλά στις 13 Ιανουαρίου, θα συζητηθεί η προσφυγή των δικαστών, με το Συμβούλιο της Επικρατείας να έχει ήδη αναστείλει την υποχρέωση των δικαστών να υποβάλλουν το πόθεν έσχες. Η ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων λήγει την Κυριακή  15 Ιανουαρίου.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ryanair: Ιστορικό ρεκόρ στα €1,9 δισ.

Η Ryanair ανακοίνωσε σήμερa τα πιο υψηλά ετήσια κέρδη της ιστορίας της, καθώς σημειώθηκε αύξηση στα …