Δ.Καραγεωργόπουλος: Προειδοποιεί με αγωγή εναντίον κρατικού λειτουργού, η ΓΣΕΕ

"Με αφορμή την ωμή παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, μέσω δηλώσεων και συνεντεύξεων σε ΜΜΕ, στη λειτουργία και τη δράση των 15 κλαδικών συνδικαλιστικών οργανώσεων που έκαναν κύρια παρέμβαση στην υπόθεση Μαρινόπουλου, λέω ότι καλό θα είναι να αυτοπεριοριστεί τάχιστα στο θεσμικό του ρόλο ο κύριος Γενικός. Μπελάδες και άσχημα ξεμπερδέματα διαβλέπω αν το συνεχίσει αυτό το βιολί.
Οι συνδικαλιστικές ελευθερίες, ατομικής ή συλλογικής φύσης, στοχεύουν στον περιορισμό μεταξύ άλλων και της κρατικής εξουσίας, την οποία ο ίδιος αντιπροσωπεύει εκ του θεσμικού του ρόλου. Η μη παρέμβαση δε της κρατικής εξουσίας, ειδικά την περίοδο των μνημονίων, αποτελεί για το συνδικαλιστικό δικαίωμα μία αναγκαιότητα, περισσότερο έκδηλη από την τριτενέργεια οποιουδήποτε άλλου δικαιώματος.

Η άποψη αυτή βρίσκει έρεισμα στην διατύπωση της διάταξης του Συντάγματος ότι: «το κράτος προστατεύει την συνδικαλιστική ελευθερία εναντίον κάθε προσβολής», δηλαδή εναντίον κάθε προσβολής του κράτους, φορέων δημόσιας εξουσίας αλλά και ιδιωτών, φυσικών και νομικών προσώπων. Σύμφωνα με το Σύνταγμα, λοιπόν, η προστασία της συνδικαλιστικής ελευθερίας είναι πλήρης και απόλυτη, αδιάφορο αν την προσβολή την διαπράττει φορέας δημόσιας ή ιδιωτικής εξουσίας.
Και σημειώνω ότι είναι αδιάφορο αν την προσβολή την διαπράττει φορέας δημόσιας ή ιδιωτικής εξουσίας, διότι κάποιοι έσπευσαν να ισχυριστούν ότι "τις παρεμβάσεις αυτές τις κάνει ως ιδιώτης (εδώ ξελιγωνόμαστε στα γέλια) και όχι ως Γενικός Γραμματέας", του αρμόδιου υποτίθεται για τη διαφύλαξη των συνδικαλιστικών ελευθεριών Υπουργείου...
Η κυρία Υπουργός Εργασίας, η οποία θεωρώ ότι σέβεται τον θεσμικό της ρόλο, ας επαναφέρει το Γενικό Γραμματέα στην τάξη, διότι τέτοιου είδους παρεμβάσεις έχουν γίνει κατ' επανάληψη, οδηγώντας τη ΓΣΕΕ στη δυσάρεστη θέση αφενός να τον καταγγείλει σε διεθνές επίπεδο γι' αυτές τις παρεμβάσεις, αφετέρου να καταθέσει για πρώτη φορά αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον κρατικού λειτουργού."

Άρθρο του Δημήτρη Καραγεωργόπουλου, Γραμματέα Τύπου της ΓΣΕΕ


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Για ακόμα μία φορά, ο κ. Μητσοτάκης επέδειξε τη γνωστή «αλαζονεία του 41%»

"Η αλαζονεία, από την άλλη, δεν μπορεί να κρύψει τη συνειδητοποίηση της διαρκούς φθοράς της …