Προκαλεί ο Παππάς παρά το ηχηρό χαστούκι από το ΣτΕ

Δημοσιεύθηκε όπως αναμενόταν η απόφαση και επίσημα πια της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας υπό τον Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου Νίκο Σακελλαρίου, για τους τηλεοπτικούς σταθμούς, κάνοντας δεκτή η προσφυγή των καναλιών, χαρακτηρίζοντας το νόμο Παππά, ως νόμο που αντίκειται στο Σύνταγμα.

Ο πρόεδρος του ανωτάτου συμβουλίου, τόνισε πως "με την πολυαναμενόμενη απόφαση ακυρώνεται η απόφαση  του Υπουργού Επικρατείας για τη μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων σε αυτόν σχετικά με το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών και επιπλέον ακυρώνεται η απόφαση του Γενικού Γραμματέα  Ενημέρωσης περί σύσταση πενταμελούς επιτροπής για τη διενέργεια διαγωνισμού".

Την ίδια ώρα αντί να ζητήσει συγγνώμη που επιχείρησε να παραβιάσει το σύνταγμα, ο "υπερ-υπουργός", συνεχίζει αμετανόητος να προκαλεί, κατά το γνώριμο ύφος του, δηλώνοντας ότι:

"Μετά την καθαρογραφή της αποφάσεως το ΕΣΡ θα ξεκινήσει την διαδικασία του νέου διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες πανελλήνιας εμβέλειας ενώ «για το μεσοδιάστημα , από τώρα και μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδότησης, οι τηλεοπτικοί σταθμοί δεν θα λειτουργούν άνευ τιμήματος.

Στο ύψος του προσωρινού τιμήματος που θα κληθούν να πληρώσουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί, θα υπάρχει τεκμήριο και οδηγός για το εύλογο ύψος του και αυτό έχει διαμορφωθεί από τον διαγωνισμό «ναυάγιο» του περασμένου Αυγούστου.

Θα υπάρξουν και αλλαγές στη διαφημιστική νομοθεσία λέγοντας πως υπάρχουν «γκρίζες ζώνες» ενώ ανέφερε πως για τη διετία 2015-16, οι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν καταλογιστεί  76 εκ. ευρώ, από φόρο τηλεοπτικής διαφήμισης, εκ των οποίων ήδη έχουν εισπραχθεί τα 60 εκατ. ευρώ".


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ανδρουλάκης: Στόχος μας η μακροπρόθεσμη ευημερία του λαού

«Νίκη του ΠΑΣΟΚ σημαίνει ευημερία και προοπτική για όλους τους Έλληνες» δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης …