Μεταβολή περιουσιακή σας κατάστασης και υποβολή Ε9

Αντιμέτωποι με πρόστιμα για παράλειψη υποβολής δήλωσης Ε9 έρχονται χιλιάδες φορολογούμενοι, μετά τη θέσπιση νόμου πριν από τρία χρόνια (νόμος 4223/31-12-2013) που παρέμενε ανενεργός έως το 2015.

Ενεργοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2015, αλλά σε άσχετη διάταξη (με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα capital controls) και την ώρα που η χώρα βυθιζόταν αύτανδρη η είδηση επισκιάστηκε και ελάχιστοι πολίτες την πληροφορήθηκαν.

Σύμφωνα με τον νόμο οι φορολογούμενοι πρέπει να υποβάλουν Ε9 μέσα σε 30 ημέρες από τη στιγμή που αλλάζει η περιουσιακή κατάσταση των ακινήτων τους.

Πολλοί όμως που αγνοούν αυτήν την υποχρέωση όπως προσθέτει το "Πρώτο Θέμα", κάνουν συμβόλαια ή αποδοχή κληρονομιάς νομίζοντας ακόμη ότι θα δηλώσουν τις αλλαγές στο Ε9 την επόμενη χρονιά από αυτή όπου έγιναν.

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι περίπου 20.000 αγοραστές και ιδιοκτήτες ακινήτων να καλούνται να πληρώσουν 100 ευρώ πρόστιμο επειδή δεν υπέβαλαν νέο Ε9 εντός των 30 ημερών από τη σύναξη του συμβολαίου.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κάτω από τη λάμψη του Τουρισμού: Εποχικοί Εμποροϋπάλληλοι κοιμούνται στα υπόγεια καταστημάτων

Στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, όταν οι αγορές ανθίζουν και τα καταστήματα παρουσιάζουν την καλύτερη …