H δικαστική απόφαση για το προσωπικό της "Μαρινόπουλος"

Το Πρωτοδικείο Αθηνών σε μια απόφαση 145 σελίδων, άναψε το «πράσινο φως» για τη συμφωνία εξυγίανσης της Μαρινόπουλος, στην οποία γίνεται ειδική αναφορά και στο μέλλον του προσωπικού.

Σύμφωνα με την απόφαση στην «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης» μεταφέρονται όλοι οι εργαζόμενοι των εταιρειών Μαρινόπουλος, Ξυνός, Express M και Πειραικόν όπως επίσης και όλες οι τυχόν υποχρεώσεις που θα προέλθουν από αγωγές εργαζομένων οι συμβάσεις των οποίων καταγγέλθηκαν πριν την 30η Ιουνίου της φετινής χρονιάς.

Ειδικότερα, η συμφωνία εξυγίανσης προβλέπει ότι μεταφέρονται στη νέα εταιρεία:  

  • Οι ενεργές συμβάσεις εργασίας, ως είχαν κατά την 30.06.2016, εφαρμοζόμενου και του σχετικού Π.Δ. 178/2002 περί «Προστασίας εργαζομένων σε μεταβιβαζόμενες επιχειρήσεις» και σύμφωνα με τους όρους, συμφωνίες και προϋποθέσεις, που περιγράφονται στις κατωτέρω παραγράφους.
  • Όλες οι ενεργές κατά την 30.06.2016 συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας, συμβάσεις εργαζομένων αμειβόμενων με Α.Π.Υ./Τ.Π.Υ, δικηγόρων επί παγία αντιμισθία και συμβάσεις Διευθυντικών Στελεχών των υπό εξυγίανση εταιρειών, μεταφέρονται στην Ελληνικές Υπεραγορές. Μαζί τους μεταφέρεται το σύνολο των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων των υπό εξυγίανση εταιρειών σε κάθε ένα εργαζόμενο  με ενεργή κατά την 30.06.2016 σύμβαση εργασίας.
  • Στην Ελληνικές Υπεραγορές μεταβιβάζονται και όσες συμβάσεις εργασίας συναφθούν, μετά την 30.06.2016 και μέχρι την Ημερομηνία Ολοκλήρωσης της Συναλλαγής. Πρέπει, όμως, να εγκριθούν από την Ελληνικές Υπεραγορές.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πηγές ΥΠΕΞ: «Ανεπίτρεπτη» η επιλεκτική εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου, τόνισε ο Γ. Γεραπετρίτης, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στη Συνάντηση των ΥΠΕΞ της ΕΕ, ο Γ. Γεραπετρίτης επεσήμανε την …