Ο έρανος και τα χρήματα από το 2013 που ακόμα δεν έχει λάβει η Μυρτώ!

Και ποιος δεν θυμάται τα όσα βίωσε η Μυρτώ και τον αγώνα ου δίνει για τη ζωή της, ώστε να μπορέσει επιβιώσει. Την ίδια ώρα η μητέρα της κατέθεσε προσφυγή κατά της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας, για την απόδοση των χρημάτων που είχαν συγκεντρωθεί για την θεραπεία του κοριτσιού, στη Βοστώνη τον Νοέμβριο του 2013.

Μιλώντας η μητέρα Μαρία Κοτρώτσου στην HuffPost Greece, η δικαστική μάχη που ξεκινά αφορά στον έρανο που είχε γίνει στο όνομα της Μυρτούς στην Βοστώνη από την Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας, το Νοέμβριο του 2013. Τότε, σύμφωνα με τα όσα γνωρίζει η κ. Κοτρώτσου, τα χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί ήταν 129.919 δολάρια.

«Αρχικά ο έρανος είχε γίνει για ένα μηχάνημα που θα βοηθούσε τη Μυρτώ στην ομιλία της και αργότερα, επειδή μαζεύτηκαν πολύ περισσότερα χρήματα, έλεγαν ότι θα δοθούν για τις γενικότερες ανάγκες της Μυρτούς. Μάλιστα έχει γίνει και μια χοροεσπερίδα τον Δεκέμβριο γι' αυτό τον σκοπό»  λέει.

«Εμείς επιστρέψαμε στην Ελλάδα τον Ιανουάριο και το Μάρτιο έμαθα ότι πήραν απόφαση, όχι πως θα αποδώσουν τα χρήματα, αλλά τι θα γίνει αν πεθάνει η Μυρτώ. Αυτό σκεφτόντουσαν… Όχι αν ζήσει. Πως θα τα μοιράσουν αν πεθάνει».

Έκτοτε, όπως καταγγέλλει, άλλαζαν συνεχώς τα δεδομένα για την απόδοση των χρημάτων. «Αρχικά έλεγαν ότι θα ήταν για τις ανάγκες της Μυρτούς, μετά ότι θα δινόντουσαν εάν κάνει εγχείρηση. Αλλά δεν ετίθετο ποτέ θέμα να κάνει άλλη εγχείρηση στη Βοστώνη».

«Έπειτα», συνεχίζει, «προέκυψε και ένα άλλο θέμα. Τις δαπάνες της στα νοσοκομεία τις είχε αναλάβει το ελληνικό κράτος. Στο αρχικό ποσό της προκαταβολής στο Spaulding (σ.σ. Rehabilitation Hospital in Boston) είχαμε συνεισφέρει και εμείς με το ένα τέταρτο του ποσού επειδή έτσι όριζε ο νόμος. Όμως όταν επιστρέψαμε ο νόμος είχε αλλάξει οπότε για το επόμενο ποσό ήταν καθαρά του ελληνικού κράτους».

Όταν παρά τη θέλησή της (αφού καλυπτόταν από το ελληνικό κράτος) πλήρωσαν ένα ποσό 50.000 δολαρίων για μια από της επεμβάσεις που είχε κάνει η Μυρτώ και ως εκ τούτου στο λογαριασμό έμειναν 80.000. «Έγιναν παρατυπίες φυσικά γιατί έσπασαν το ιατρικό μου απόρρητο και όταν σπάει στην Αμερική το ιατρικό απόρρητο είναι πάρα πολύ σοβαρό».

Τότε ήταν που ενεπλάκη δικηγόρος, ζητώντας μέσω επιστολών να απαντήσουν για τα χρήματα. Μια ακόμη εξέλιξη της υπόθεσης έλαβε χώρα τον Δεκέμβριο όταν το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας ζήτησε από την κ. Κοτρώτσου βεβαίωση ότι τα χρήματα θα δοθούν μόνο για τα ιατρικά έξοδα της Μυρτώς. «Το έστειλα αλλά μετά άλλαξαν ξανά γνώμη και ζητούσαν άλλα πράγματα», μας λέει. «Όλο αυτό έχει τραβήξει πάρα πολύ και πλέον με την αγωγή που κατατέθηκε χθες, αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να δώσουν κάποιες εξηγήσεις, για το τι έχουν κάνει και γιατί το έχουμε κάνει. Ο μόνος τρόπος πλέον είναι μέσω της αμερικανικής δικαιοσύνης».

Η αγωγή, που έχει στη διάθεσή της η HuffPost Greece, κατατέθηκε την Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017. Η HuffPost Greece έχει ζητήσει από την Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας ένα σχόλιο για την υπόθεση και αναμένει απάντηση.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΚΟ Νέας Αριστεράς: Η Πολιτεία να αναλάβει την ευθύνη για ουσιαστικά μέτρα ενάντια στη βία στον αθλητισμό

Τα μέτρα εμπεδώνουν τη λογική της συλλογικής τιμωρίας ομάδων και φιλάθλων, αναφέρει στην ανακοίνωσή της …