Στα μαχαίρια για την πρωτοβουλία της αύξησης του ορίου ηλικίας

Βολές ακόμα και με ανακοινώσεις δέχεται από το σύνολο των δικηγόρων της χώρας, η πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, για την απόφασή της να συγκαλέσει την Διοικητική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου για την αύξηση του ορίου ηλικίας αποχώρησης των δικαστικών λειτουργών, την οποία χαρακτηρίζουν ως "εκτός συνταγματικών ορίων", σύμφωνα με την ανακοίνωση της η Συντονιστική Επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

«Το άρθρο 88 παρ. 5 του Συντάγματος ορίζει ότι: Οι δικαστικοί λειτουργοί, έως και το βαθμό του εφέτη ή του αντεισαγγελέα εφετών και τους αντίστοιχους με αυτούς βαθμούς, αποχωρούν υποχρεωτικά από την υπηρεσία μόλις συμπληρώσουν το εξηκοστό πέμπτο έτος της ηλικίας τους και όλοι όσοι έχουν βαθμούς ανώτερους από αυτούς ή τους αντίστοιχους με αυτούς αποχωρούν υποχρεωτικά από την υπηρεσία μόλις συμπληρώσουν το εξηκοστό έβδομο έτος της ηλικίας τους».

Συνεπώς, σύμφωνα με τη Συνονιστική Επιτροπή, η πρωτοβουλία για σύγκληση της διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου από την Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, κυρία Βασιλική Θάνου, με θέμα την αύξηση του ορίου ηλικίας αποχώρησης των δικαστικών λειτουργών, βρίσκεται σαφώς εκτός των ορίων της ως άνω συνταγματικής διάταξης.

Καταλήγουν δε στην ανακοίνωσή τους οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων, λέγοντας ότι «η συνταγματική αυτή απαγόρευση δεν μπορεί να παρερμηνευθεί ούτε να παρακαμφθεί από οποιεσδήποτε ανάγκες, προσωπικές σκοπιμότητες ή στοχεύσεις».


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Άσκηση του επαγγέλματος του οδοντοτεχνίτη και αμοιβή

Αριθμ. Γ5β/Γ.Π. 13625/2022 – ΦΕΚ τεύχος Β 6892/08.12.2023Κώδικας Δεοντολογίας Οδοντοτεχνιτών Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣαποφασίζουμε: Άρθρο 1Σκοπός …