Front desk για το κοινό έβγαλε το ΚΥΣΚΟΙΠ

Front desks με αντικείμενο την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών για ζητήματα εργασιακά, ασφάλισης, κοινωνικής πρόνοιας και απασχόλησης, δημιουργεί μέσα σε ένα μήνα το υπουργείο Εργασίας.
Σύμφωνα με σχετική εισήγηση της αρμόδιας υπουργού κ. Έφης Αχτσιόγλου, κατά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα, «ήδη υλοποιείται η αναβάθμιση των σημείων πρώτης επαφής τόσο του Υπουργείου όσο και του Σ.Ε.Π.Ε.».
Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Εργασίας θα δημιουργήσει οργανωμένα front-desks, τα οποία θα αναπτυχθούν στα κατά τόπους Γραφεία του Σώματος και θα στελεχωθούν με 70 εξειδικευμένους επιστήμονες.
Η στελέχωση θα αφορά σχολιάζει το dikaiologitika.gr, σε πανελλαδική κάλυψη και θα γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στα front-desks θα μπορούν να απευθύνονται οι εργαζόμενοι για να ενημερώνονται για τα δικαιώματά τους και να πληροφορούνται για τις ενέργειες στις οποίες είναι σε θέση να προβούν σε περίπτωση που αυτά παραβιάζονται.
Η υπουργός Εργασίας, επισήμανε ότι η συνολική αναβάθμιση του ΣΕΠΕ αποτελεί ζήτημα προτεραιότητας στην κατεύθυνση της αποκάλυψης και πάταξης της αδήλωτης εργασίας. Στο σκέλος της εξυπηρέτησης ασφαλισμένων από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.), το υπουργείο Εργασίας εκτιμά ότι το εγχείρημα προχωρά σύμφωνα με τον σχεδιασμό.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας κ. Τάσο Πετρόπουλο, τα τοπικά Γραφεία του Ε.Φ.Κ.Α., οι ψηφιοποιημένες λειτουργίες μέσω της ιστοσελίδας του και η γραμμή τηλεφωνικής εξυπηρέτησης επιτρέπουν στους πολίτες να πληροφορούνται έγκαιρα και ολοκληρωμένα για τις ασφαλιστικές υποθέσεις τους, σε μειωμένο χρόνο και χωρίς την ταλαιπωρία του παρελθόντος.
Ακόμα, ο κ. Πετρόπουλος ενημέρωσε για το ότι:
  • Στις 31 Δεκεμβρίου 2014 οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης ανέρχονταν σε 160.551 ενώ την 1-1-2017 οι εκκρεμείς αιτήσεις είχαν μειωθεί στις 95.000 κατά προσέγγιση.
  • Μέχρι και τον Οκτώβριο του 2017 θα έχουν αποδοθεί όσες συντάξεις βρίσκονται σε εκκρεμότητα..
  • Μέχρι και τον Ιούνιο του 2017 θα έχουν καταβληθεί όλα τα εκκρεμή εφάπαξ.
Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης
Την εισήγηση στο ΚΥΣΚΟΙΠ πραγματοποίησε η Διοικήτρια του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), Μαρία Καραμεσίνη, η οποία ανέλυσε την πρόοδο που έχει συντελεστεί από το 2015 ως προς τη διαδικασία αναβάθμισης των υπηρεσιών του Οργανισμού που περιλαμβάνει 118 Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης με 2.021 εργαζόμενους.
Τα Κέντρα αναδιοργανώνονται με επέκταση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών και αλλαγή διοικητικού μοντέλου που βασίζεται σε συγκεκριμένους στόχους και μέτρηση επιδόσεων. Η έμφαση αποδίδεται στην άμεση εξυπηρέτηση των συναλλασσόμενων και στην παροχή ποιοτικότερων και εξατομικευμένων υπηρεσιών τόσο προς τους ανέργους όσο και στις επιχειρήσεις.
Η παροχή αυτών των υπηρεσιών στηρίζεται στους εργασιακούς συμβούλους ανέργων και εργοδοτών, των οποίων ο αριθμός θα αυξηθεί κατά 360 το 2017-8 με προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Οι Χούθι θέλουν να κυριαρχήσουν στην Υεμένη

Mετά από ένα διάλειμμα περίπου δύο εβδομάδων οι αντάρτες Χούθι ξεκίνησαν ξανά τις πυραυλικές επιθέσεις …