Και επειδή έχουμε λεφτά και αντοχή, οι «σωτήρες» μας ζητούν νέα μέτρα...

 
Γερούν Ντάισελμπλουμ (πρόεδρος Eurogroup), Πιερ Μοσκοβισί (Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων) και Κλάους Ρέγκλινκ (επικεφαλής μηχανισμού ESM), στην κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup, έστειλαν ηχηρό νέο χτύοημα στον Ελληνικό λαό, μιας και ζήτησαν τη λήψη πρόσθετων μέτρων, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μετά το 2018, συμφωνώντας με τις απαιτήσεις του ΔΝΤ και του Βερολίνου.

Ο Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι:

"Στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκεται η απαίτηση του ΔΝΤ για νομοθέτηση πρόσθετων μέτρων από την Ελλάδα τώρα για την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% του ΑΕΠ μετά το 2018. Πέρυσι ήταν καλύτερη η πορεία των δημόσιων οικονομικών στην Ελλάδα και το Eurogroup θέλει να διαπιστώσει, αν αυτή η βελτίωση θα έχει δομικό χαρακτήρα και θα επηρεάσει και τα αποτελέσματα στα επόμενα χρόνια."



Όσον αφορά στα εκκρεμή ζητήματα της διαπραγμάτευσης, ο Ντάισελμπλουμ είπε ότι αφορούν στα εργασιακά, το συνταξιοδοτικό και το φορολογικό (σ.σ.: το ΔΝΤ ζητεί νέα μέτρα 4,5 δισ. ευρώ από τα δύο τελευταία).

Ο επικεφαλής του Eurogroup επανέλαβε και πάλι ότι τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος θα είναι διαθέσιμα στο τέλος του προγράμματος, οπότε και θα εξετασθεί αν χρειάζονται, αλλά τόνισε ότι υπάρχει γι’ αυτό η δέσμευση του Eurogroup.

Κατά τα λοιπά, σημείωσε ότι το ΔΝΤ είναι απαραίτητο στο σημερινό ελληνικό πρόγραμμα, λόγω της τεχνογνωσίας του, ενώ πρόσθεσε ότι σε μελλοντικά προγράμματα δεν θα χρειασθεί και ότι αυτά θα υλοποιηθούν μόνο με ευρωπαϊκή εποπτεία.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νέα δημοσκόπηση της Pulse για την πολιτική κατάσταση

Νέα δημοσκόπηση της Pulse για την πολιτική κατάσταση για λογαριασμό του ΣΚΑΪ καταγράφει την άποψη …