Πρόεδρος Εργ.Κέντρου καταγγέλλει Δήμο για έκθεση εργαζομένων σε κίνδυνο!

Σωρεία ελλείψεων που μπορεί να θέσουν σε άμεσο κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα του συνόλου  των εργαζομένων  στον χώρο της μάντρας του Δήμου Ηρακλείου, διαπίστωσαν η Επιθεώρηση Εργασίας και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, κατά την διάρκεια των ελέγχων που διενήργησαν από κοινού, στον χώρο της μάντρας του Δήμου Ηρακλείου, για να εξακριβώσουν αν είχαν αποκατασταθεί οι ελλείψεις που είχαν διαπιστωθεί και επισημανθεί σε προγενέστερους ελέγχους και οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο το προσωπικό.

Μάλιστα φανερά αγανακτισμένος ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Στέλιος Βοργιάς, προειδοποιεί με ανακοίνωση-καταγγελία την δημοτική αρχή, σε τάχιστη συμμόρφωση, ειδάλλως θα ζητήσει αμέσως την παρέμβαση του εισαγγελέα!

«Σε συνέχεια των ελέγχων  που ξεκίνησαν από τις αρχές  Ιουνίου του περασμένου έτους, σήμερα πραγματοποιήθηκε έλεγχος από την, με σκοπό να ελεγχθεί αν είχαν Κατά την διενέργεια των σημερινών ελέγχων διαπιστώθηκε δυστυχώς για ακόμη μια φορά σωρεία ελλείψεων που μπορεί να θέσουν σε άμεσο κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα του συνόλου  των εργαζομένων  στον χώρο της μάντρας του Δήμου Ηρακλείου.

Σε πολλά απορριμματοφόρα οχήματα δεν λειτουργούν τα συστήματα ασφαλείας τους, καθώς  και οι κάμερες οπισθοπορείας, με αποτέλεσμα να εκτίθενται σε καθημερινό κίνδυνο οι εργαζόμενοι.

Ελλιπή μέσα πυρόσβεσης – πυρασφάλειας, ακόμα και σε χώρους με υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς όπως, ο χώρος του μηχανουργείου επισκευής βαρέων  οχημάτων, ο χώρος ξυλουργείου όπου υπάρχουν εύφλεκτα υλικά, αλλά ακόμα και οι πυροσβεστήρες που βρίσκονταν στον χώρο έχουν λήξη από το 2013!

Ο χώρος των  αποδυτηρίων δεν λειτουργεί καθώς οι χώροι προσωπικού καθαρισμού των εργαζομένων (ντουζιέρες) είναι εκτός λειτουργίας, ενώ οι φοριαμοί είναι σε αριθμό μόλις  11 και δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των 70 εργαζομένων, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μεταφέρουν τα μικρόβια στα σπίτια τους και στα παιδιά τους.

Τα μέτρα ατομικής προστασίας ήταν ελλιπή σε υπόδηση, ένδυση κ.τ.λ.

Αλγεινή εντύπωση μας έκανε το γεγονός, ότι δίνονταν εντολές επισκευής οχημάτων χωρίς να είναι υπογεγραμμένες από τον εντολέα (γραφείο κίνησης), πράγμα  που προκαλεί έντονη ανησυχία ειδικά στην περίπτωση κάποιου εργατικού ατυχήματος  για την απόδοση των ευθυνών».

Kατά την διενέργεια του ελέγχου, εργαζόμενοι δήλωσαν ότι  δεν τους έχει γίνει ο απαραίτητος εμβολιασμός για σοβαρές ασθένειες, καθώς ακόμα και τα οχήματα που πάνε για επισκευή δεν έχουν απολυμανθεί όπως προβλέπεται.

Καλούμε την Δημοτική αρχή  αλλά και το  σύνολο του Δημοτικού  συμβουλίου του Δήμου Ηρακλείου, να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και να προχωρήσουν άμεσα στις ενέργειες που θα αποκαταστήσουν τις ελλείψεις  της υγιεινής και ασφαλείας.

Το ΕΚΗ είναι αποφασισμένο να προχωρήσει σε όλες αυτές τις ενέργειες για την άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων,  όπως η παράθεση αυτών στο Δημοτικό συμβούλιο  αλλά και να ζητήσει την παρέμβαση του εισαγγελέα. Ήδη η Τεχνική επιθεώρηση εργασίας δήλωσε ότι θα προχωρήσει στις ανάλογες κυρώσεις».


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χαρίτσης: Να αναλάβουμε δράση για τον τερματισμό του πυρός στη Γάζα

Οι πέντε προτάσεις του επικεφαλής της Νέας Αριστεράς μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στη Γάζα Την …