Οι μεταρρυθμιστικές τομές που αλλάζουν το Δημόσιο

Αποφασισμένη σύντομα μέσα στην τρέχουσα χρονιά, να αλλάξει με την εφαρμογή μεταρρυθμιστικών μέτρων ολόκληρη η εικόνα του δημοσίου, δήλωσε από τα Γρεβενά, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, γνωστοποιώντας ότι οι αλλαγές ήδη προετοιμάζονται σε επίπeδο στελεχών του υπουργείου της::

 «Στόχος μας, όπως είπε, είναι μια διοίκηση που να χαρακτηρίζεται από την διαφάνεια, την ταχύτητα, την αποτελεσματικότητα, σύγχρονη και ανοιχτή στον πολίτη και τις συμμετοχικές διαδικασίες. Αυτή την περίοδο είμαστε στην φάση κατάρτισης των οργανισμών των Υπουργείων και των εποπτευόμενων φορέων και των οργανογραμμάτων εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων. Με τους νέους οργανισμούς θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ποιος υπάλληλος βρίσκεται σε ποια θέση και ποια ακριβώς είναι η εργασία του. Θα γνωρίζουμε πού «χωλαίνει» η διοίκηση, πού απαιτείται νέο προσωπικό και πού ενδεχομένως υπάρχει υπερκάλυψη των θέσεων.

Πρώτη προτεραιότητα σε συνέργεια με όλους τους φορείς, είναι οι απλουστεύσεις διαδικασιών, προκειμένου να μην χρειάζεσαι 20 δικαιολογητικά και άλλες τόσες υπογραφές για να διεκπεραιώσεις μια υπόθεση. Στο πλαίσιο αυτό, γίνεται πράξη και η ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων και ψηφιακή διακίνηση εγγράφων, προκειμένου να περιοριστεί η γραφειοκρατία, να μην σπαταλιόνται ατέλειωτες ώρες εργασίας. Ο στόχος ήταν και είναι ένας:  Να πάψει επιτέλους ο πολίτης να ταλαιπωρείται και να μπορεί να κάνει με παραγωγική αξιοπρέπεια τη δουλειά του.»


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δένδιας: Σε σύσκεψη με τον Παπαστεργίου για θέματα δορυφορικών επικοινωνιών

Σε συνέχεια της σύσκεψης η οποία είχε πραγματοποιηθεί στις 3 Ιουλίου 2024 συζητήθηκε το ζήτημα …