Προκήρυξη 7Κ: Οι 50 κρίσιμες απαντήσεις

Διευκρινίσεις δίδονται προς όλους τους ενδιαφερόμενους, που θα θελήσουν να διεκδικήσουν μία από τις θέσεις των κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ Νοσηλευτικής, στην προκήρυξη 7Κ, με τις απαντήσεις σε 50 κρίσιμες ερωτήσεις, όπως τις έχει εκτιμήσει η ΕΙΝΑ.

1. Πότε ξεκινά και πότε λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ηλεκτρονικά

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει στις 17 Ιανουαρίου 2017 ημέρα Τρίτη και λήγει στις 31 Ιανουαρίου 2017, ημέρα Τρίτη. Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της στο διαδικτυακό τόπο του Α.Σ.Ε.Π

2. Πότε λήγει η προθεσμία αποστολής της εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης και των δικαιολογητικών;

Η προθεσμία υποβολής της εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης, με τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά και τα απαραίτητα έγγραφα, λήγει με την πάροδο της 6ης Φεβρουαρίου 2017, ημέρας Δευτέρας. Το εμπρόθεσμο της ταχυδρομικής αποστολής αυτών κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ταχυδρομικής σήμανσης.

3. Τι πρέπει να κάνω για να καταθέσω ηλεκτρονική αίτηση;

Η αίτηση συμμετοχής υποβάλλεται αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού τόπου www.asep.gr. Για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής στην προκήρυξη 7Κ/2016, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η Εγγραφή στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΑΣΕΠ, στη διαδρομή: «Πολίτες-> Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες» η οποία πραγματοποιείται με:

  • Εγγραφή Νέου Χρήστη μέσω ΓΓΠΣ (τα προσωπικά στοιχεία συμπληρώνονται αυτόματα) ή • Εγγραφή Νέου Χρήστη (με πλήρη συμπλήρωση των προσωπικών στοιχείων από τους υποψήφιους) και στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τα Στοιχεία Σύνδεσης, οι υποψήφιοι προχωρούν στην «Είσοδο Μέλους».

Οι υποψήφιοι που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του Α.Σ.Ε.Π. προχωρούν στην «Είσοδο Μέλους» χρησιμοποιώντας τα Στοιχεία Σύνδεσης. Ακολούθως οι υποψήφιοι, επιλέγοντας «Λίστα ηλεκτρονικών αιτήσεων», προβαίνουν στη δημιουργία νέας αίτησης επιλέγοντας «Νέα Αίτηση».

4. Ποιος έχει την τελική ευθύνη για τη συμπλήρωση της αίτησης; Τι πρέπει να προσέξω;

Η ευθύνη της σωστής συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής αίτησης είναι αποκλειστικά του υποψηφίου. Επειδή η επεξεργασία των αιτήσεων γίνεται μηχανογραφικά, οι υποψήφιοι υποχρεούνται να συμπληρώσουν τα οικεία τετραγωνίδια/πεδία των ηλεκτρονικών αιτήσεων, καθώς και τους κωδικούς, που αναφέρονται σε αντίστοιχα προσόντα ή κριτήρια ή ιδιότητες που απαιτούνται και διαθέτουν. Αν οι υποψήφιοι δεν συμπληρώσουν τα τετραγωνίδια/πεδία αυτά ή τους κωδικούς ή αν συμπληρώσουν άλλα τετραγωνίδια ή κωδικούς, πλην εκείνων που αναφέρονται στα συγκεκριμένα προσόντα ή κριτήρια ή ιδιότητες ή αν τα αναφέρουν σε άλλα σημεία της ηλεκτρονικής αίτησης, δεν λαμβάνονται υπόψη τα προσόντα ή κριτήρια ή ιδιότητες, έστω και αν προσκομιστούν τα σχετικά δικαιολογητικά.

5. Σε ποιες περιπτώσεις η αίτηση μου θα κριθεί απαράδεκτη και θα αποκλειστώ από τη διαδικασία;

Α. Στην περίπτωση που δεν αποσταλεί μαζί με τα δικαιολογητικά ΕΚΤΥΠΩΜΕΝΗ και ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ η αίτηση που απεστάλη ηλεκτρονικά.

Β. Στην περίπτωση που στην ηλεκτρονική αίτηση δεν αναγράφεται ο αριθμός του ηλεκτρονικού παραβόλου ή του παραβόλου που παραλαμβάνεται από το Δημόσιο Ταμείο.

Το παράβολο μπορεί να προμηθευτεί ο υποψήφιος από την εφαρμογή ηλεκτρονικού παραβόλου (e-παράβολο) ή από Δημόσιο Ταμείο. Το αντίτιμο του ηλεκτρονικού παραβόλου πρέπει να καταβληθεί μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών, άλλως η αίτηση δεν λαμβάνεται υπόψη. Τυχόν αποδεικτικό πληρωμής του ηλεκτρονικού παραβόλου πρέπει να εκτυπωθεί, να συμπεριληφθεί στον πίνακα δικαιολογητικών και να αποσταλεί στον ΑΣΕΠ μαζί με τα δικαιολογητικά.

Γ. Αν υποβληθεί αίτηση για θέσεις δύο κατηγοριών προσωπικού. Η σώρευση θέσεων διαφορετικών κατηγοριών προσωπικού (πχ ΤΕ και ΔΕ) συνεπάγεται αυτοδικαίως τον αποκλεισμό του υποψηφίου από την περαιτέρω διαδικασία.

Δ. Αν υποβληθούν περισσότερες από μία αιτήσεις για θέσεις της ίδιας προκήρυξης

Δε λαμβάνεται, τέλος, υπόψιν αίτηση υποψηφίου που δεν διαθέτει τα απαραίτητα πρόσθετα προσόντα.

6. Τι άλλο πρέπει να αποστείλω στον ΑΣΕΠ;

Μαζί με την εκτυπωμένη και υπογεγραμμένη αίτηση και το παράβολο, αποστέλλεται στον ΑΣΕΠ ευκρινές φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας ή της σχετικής προσωρινής βεβαίωσης της αρμόδιας αρχής ή του διαβατηρίου ή του διπλώματος οδήγησης ή του ατομικού βιβλιαρίου υγείας, από τα οποία θα πρέπει να προκύπτει η ημερομηνία γέννησης, διαφορετικά απαιτείται να αποσταλεί και πιστοποιητικό γεννήσεως ή σχετική βεβαίωση.

Επίσης αποστέλλονται όλα τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τα προσόντα και τις ιδιότητες που επικαλείται ο υποψήφιος. Εάν οι υποψήφιοι δεν προσκομίσουν, τα απαραίτητα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά, δεν λαμβάνονται υπόψη τα προσόντα ή τα κριτήρια ή οι ιδιότητες που δηλώνουν με την αίτηση συμμετοχής τους στη διαδικασία.

Η μορφή της αίτησης που υπεβλήθη ηλεκτρονικά και της αίτησης που αποστέλλεται πρέπει να ταυτίζονται. Τυχόν διορθώσεις ή τροποποιήσεις ή συμπληρώσεις στοιχείων στην εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης δεν λαμβάνονται υπόψη.

Ο φάκελος αποστολής των δικαιολογητικών πρέπει να είναι Α4 ή ειδικός φάκελος ΑΣΕΠ POST που διανέμεται από τα ΕΛΤΑ. Στο φάκελο πρέπει να αναγράφεται: ‘’Α.Σ.Ε.Π. Αίτηση για την Προκήρυξη 7Κ/2016, Τ.Θ. 14308 Αθήνα Τ.Κ. 11510’’ και η κατηγορία (για τους Νοσηλευτές Π.Ε. ή Τ.Ε) της οποίας θέσεις διεκδικεί ο υποψήφιος.

Η αίτηση επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 Ν.1599/1986 και η ανακρίβεια των δηλούμενων στοιχείων επισύρει τις προβλεπόμενες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

7. Ξέχασα να αναφέρω κάποια δικαιολογητικά και υπέβαλα ήδη την ηλεκτρονική αίτηση. Μπορώ να το διορθώσω;

Ναι. Συμπλήρωση τυχόν ελλειπόντων δικαιολογητικών ή/και συμπληρωματικών ή διευκρινιστικών, επιτρέπεται μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών (6/2/2017). Τα δικαιολογητικά θα πρέπει να συνοδεύονται από την εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης και την ένδειξη ‘’ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ’’

8. Όταν στείλουμε κάποιο δικαιολογητικό το οποίο είναι λάθος μπορεί να ακυρώσει όλη την αίτηση;

Όχι. Αντικατάσταση δικαιολογητικών επιτρέπεται, αλλά πρέπει να γίνει μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών. Τα δικαιολογητικά πρέπει να συνοδεύονται από την εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης και την ένδειξη «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ». Δικαιολογητικά που κατατίθενται μετά τη λήξη προθεσμίας υποβολής αυτών δεν λαμβάνονται υπόψη.

Αν δε γίνει ορθή συμπλήρωση ή αντικατάσταση των δικαιολογητικών, δεν ακυρώνεται η συμμετοχή, αλλά δεν λαμβάνεται υπόψιν και δε μοριοδοτείται το προσόν που αποδεικνύει το συγκεκριμένο δικαιολογητικό.

9. Δεν έχω ecdl.Μπορώ να λάβω μέρος για τις θέσεις ΠΕ και ΤΕ Νοσηλευτικής;

Όχι, η γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: (α) επεξεργασίας κειμένων, (β) υπολογιστικών φύλλων και (γ) υπηρεσιών διαδικτύου είναι απαραίτητο πρόσθετο προσόν για τις θέσεις αυτές, το οποίο πρέπει να κατέχουν οι υποψήφιοι μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, άλλως δεν γίνονται δεκτοί για τις αντίστοιχες θέσεις

10. Πότε μοριοδοτείται ο δεύτερος τίτλος σπουδών;

Ο δεύτερος τίτλος σπουδών μοριοδοτείται όταν είναι σε αντικείμενο συναφές με το γνωστικό αντικείμενο της θέσης και της αυτής εκπαιδευτικής βαθμίδας με το βασικό τίτλο σπουδών. Για τους υποψηφίους Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Π.Ε. ή Τ.Ε.) ως δεύτερος τίτλος σπουδών (σε αντικείμενο συναφές με το γνωστικό αντικείμενο της θέσης) βαθμολογούμενος ως κριτήριο με 150 μονάδες, σύμφωνα με το άρθρο 18 του ν.2190/1994,όπωςισχύει μετά την τροποποίηση του με το ν.3051/2002, θεωρείται μόνο τίτλος Α.Ε.Ι.(ΠΕ) προκειμένου για τις θέσεις Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Π.Ε.) και μόνο τίτλος Τ.Ε.Ι. (ΤΕ) προκειμένου για τις θέσεις της κατηγορίας Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.).

11. Ποια είναι τα γενικά προσόντα που πρέπει να έχω για να διοριστώ; Χρειάζεται να στείλω κάποιο από τα σχετικά δικαιολογητικά που τα αποδεικνύουν στην παρούσα φάση της διαδικασίας;

Απαραίτητα προσόντα (ΓΕΝΙΚΑ προσόντα διορισμού) που πρέπει να συντρέχουν για τη συμμετοχή στη διαδικασία, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ δια δικαιολογητικών στη φάση της υποβολής αιτήσεων συμμετοχής (αλλά σε ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΑ στάδια της διαδικασίας, αφού ο υποψήφιος κριθεί διοριστέος) είναι τα ακόλουθα:

Οι υποψήφιοι πρέπει:

1.Να είναι Έλληνες πολίτες. Δικαιούνται να είναι υποψήφιοι και πολίτες των Κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως (Ν. 2431/1996) με τους περιορισμούς του άρθρου 1 παρ.1 αυτού. Όσοι αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση δεν μπορούν να διοριστούν ως υπάλληλοι πριν από τη συμπλήρωση ενός (1) έτους από την απόκτησή της, μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, εκτός εάν μέχρι την απόκτησή της ήταν υπήκοοι κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για τους ανωτέρω πολίτες απαιτείται η γνώση της Ελληνικής γλώσσας σε βαθμό επαρκή για την άσκηση των καθηκόντων του οικείου κλάδου, η οποία αποδεικνύεται με Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας Γίνονται επίσης δεκτοί, για πλήρωση των προκηρυσσομένων θέσεων, Βορειοηπειρώτες, Κύπριοι Ομογενείς και Ομογενείς αλλοδαποί, που προέρχονται από την Κωνσταντινούπολη και από τα νησιά Ίμβρο και Τένεδο, χωρίς να απαιτείται πιστοποιητικό ελληνικής ιθαγένειας, υπό την προϋπόθεση ότι η ιδιότητά τους ως Ελλήνων κατά το γένος και τη συνείδηση αποδεικνύεται με άλλους τρόπους (ν.δ. 3832/1958).

2.Να έχουν γεννηθεί έως και το έτος 1996 για τις κατηγορίες Π.Ε. και Τ.Ε.

3.Να έχουν την υγεία που απαιτείται για την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης που επιλέγουν (Ν. 4210/2013, αρ. 7, παρ.1).

4.Να μην έχουν κώλυμα διορισμού, ούτε κατά το χρόνο λήξης της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, ούτε κατά το χρόνο του διορισμού, ήτοι:

α) Να μην έχουν καταδικαστεί για κακούργημα και σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, υπεξαίρεση (κοινή ή στην υπηρεσία), απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία, απιστία δικηγόρου, δωροδοκία, καταπίεση, απιστία περί την υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος, καθ’ υποτροπή συκοφαντική δυσφήμηση, καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής.

β) Να μην είναι υπόδικοι που έχουν παραπεμφθεί με τελεσίδικο βούλευμα ή κατ’ άλλον νόμιμο τρόπο (άρθρο 43, Ν. 4139/2013) για κακούργημα ή για πλημμέλημα της περίπτωσης α, έστω και αν το αδίκημα αυτό έχει παραγραφεί.

γ) Να μην έχουν στερηθεί λόγω καταδίκης τα πολιτικά τους δικαιώματα και για όσο χρόνο διαρκεί η στέρηση αυτή.

δ) Να μην τελούν υπό στερητική δικαστική συμπαράσταση (πλήρη ή μερική), υπό επικουρική δικαστική συμπαράσταση (πλήρη ή μερική) και υπό τις δύο αυτές καταστάσεις.

ε) Να μην έχουν απολυθεί από θέση δημόσιας υπηρεσίας ή Ο.Τ.Α. ή άλλου Νομικού Προσώπου του δημόσιου τομέα, λόγω επιβολής της πειθαρχικής ποινής της οριστικής παύσεως ή λόγω καταγγελίας της σύμβασης εργασίας για σπουδαίο λόγο, οφειλόμενο σε υπαιτιότητα του εργαζομένου, αν δεν παρέλθει πενταετία από την απόλυση.

5.Οι άνδρες μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές. Δεν απαιτείται εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων για τους πολίτες κράτους της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, για τους οποίους δεν προβλέπεται στη χώρα τους τέτοια υποχρέωση και έχουν πολιτογραφηθεί ως Έλληνες πολίτες.

Για την απόδειξη της συνδρομής των προσόντων αυτών, οι υποψήφιοι που θα περιληφθούν στον πίνακα διοριστέων υποχρεούνται να προσκομίσουν στην οικεία υπηρεσία τα απαιτούμενα για το διορισμό δικαιολογητικά, άλλως δεν γίνεται ο διορισμός τους, διαγράφονται από τον οικείο πίνακα και καλούνται για αναπλήρωση οι αμέσως επόμενοι στη σειρά υποψήφιοι. Τέλος, οι υποψήφιοι πρέπει:

6.Τέλος, είναι αυτονόητο ότι πρέπει να κατέχουν τα απαραίτητα προσόντα/ιδιότητες (π.χ. πτυχίο, τίτλο ξένης γλώσσας μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής της ηλεκτρονικής αιτήσεως συμμετοχής.

12. Είμαι δημόσιος υπάλληλος. Μπορώ να λάβω μέρος στην προκήρυξη;

Ναι, αν έχει συμπληρωθεί πενταετία από το διορισμό. Τακτικοί υπάλληλοι του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ, των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμίδας και των Ανεξάρτητων Αρχών οι οποίοι διορίστηκαν βάσει του Ν. 2190/1994, δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε διαδικασία πλήρωσης θέσεων του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα πριν συμπληρωθεί πενταετία από την ημερομηνία διορισμού τους. Η απαγόρευση αυτή αφορά αποκλειστικά τους μόνιμους υπαλλήλους των ανωτέρω φορέων η υπηρεσιακή κατάσταση των οποίων ρυθμίζεται από τον Υπαλληλικό Κώδικα και όχι τους υπαλλήλους που απασχολούνται στους ανωτέρω φορείς με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου ή ορισμένου χρόνου, ακόμη κι αν αυτοί έχουν προσληφθεί βάσει του Ν. 2190/1994 και κατέχουν οργανικές θέσεις.

13. Αποτελεί η ανεργία προσόν για το διορισμό μου;

Όχι, η ανεργία δεν αποτελεί μοριοδοτούμενο κριτήριο για τις θέσεις ΠΕ και ΤΕ Νοσηλευτικής.

14. Μοριοδοτούνται τα ανήλικα τέκνα; Πρέπει αν προσκομίσω πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης;

Όχι, τα ανήλικα τέκνα και η οικογενειακή κατάσταση δεν μοριοδοτούνται για τις θέσεις ΠΕ και ΤΕ Νοσηλευτικής και δεν προσκομίζεται πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

15. Υπάρχει αριθμητικός ή γεωγραφικός περιορισμός στις θέσεις που πρέπει να δηλώσω;

Όχι, μπορείτε να δηλώσετε πάνω από πέντε θέσεις, με προσθήκη πεδίων στο συγκεκριμένο σημείο της ηλεκτρονικής αίτησης, χωρίς γεωγραφικό περιορισμό-πχ εντός της ίδιας ΥΠΕ.

16. Αν θέλω να δηλώσω πάνω από πέντε θέσεις, πρέπει να κάνω δεύτερη αίτηση;

Όχι, η υποβολή δεύτερης αίτησης ακυρώνει τη συμμετοχή του υποψηφίου.

Όλες οι θέσεις πρέπει να δηλωθούν σε μια αίτηση.

17. Ο ένας μου γονέας είναι ανάπηρος. Μοριοδοτούμαι; Πρέπει να προσκομίσω κάποιο δικαιολογητικό;

Δεν προβλέπεται μοριοδότηση για το λόγο αυτό.

18. Θέλω να εγγραφώ στην ΕΝΕ, ποια είναι τα δικαιολογητικά;

Δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://enne.gr/dikaologitika-eggrafis-neon-melon

19. Μοριοδοτείται η συμμετοχή σε συνέδρια, ημερίδες, προγράμματα bls, προγράμματα επιμόρφωσης κλπ ;

Τα προσόντα αυτά, ακόμη και αν αναφέρεται ότι «επιδοτούνται ή μοριοδοτούνται με μονάδες συνεχιζόμενης εκπαίδευσης» δεν περιλαμβάνονται στα μοριοδοτούμενα προσόντα κατάταξης της παρούσας προκήρυξης, αλλά λαμβάνονται υπόψιν στη συνέχεια, για την υπηρεσιακή εξέλιξη του υπαλλήλου. Αν αποσταλούν τα σχετικά δικαιολογητικά, δεν αποκλείεται ο υποψήφιος από τη διαδικασία, αλλά δεν λαμβάνονται υπόψιν τα δικαιολογητικά αυτά.

20. Η συμμετοχή μου στην προκήρυξη αυτή αποκλείει τη συμμετοχή μου σε μεταγενέστερες προκηρύξεις;

Όχι. Οι επιτυχόντες των κλάδων ΠΕ Νοσηλευτικής, ΤΕ Νοσηλευτικής που αποδέχονται το διορισμό τους τουλάχιστον δύο φορές και δεν προσέρχονται να αναλάβουν υπηρεσία ή παραιτούνται μέσα σε δώδεκα μήνες από την ημερομηνία πρόσληψής τους, δεν επιτρέπεται να συμμετάσχουν για μία τριετία σε διαγωνισμούς πρόσληψης νοσηλευτικού προσωπικού στα Νοσοκομεία και τις μονάδες φροντίδας του ΕΣΥΚΑ (αρ. πρωτ. Α2β/Γ.Π. οικ. 77194/8-10-2015 έγγραφο του Υπουργείου Υγείας, άρ. 10, N. 3754/2009, όπως τροποποιήθηκε με το άρ. 2 παρ. N. 3812/2009). Η απλή συμμετοχή στην προκήρυξη ή η μη αποδοχή του διορισμού δεν συνεπάγεται τον ανωτέρω τριετή αποκλεισμό συμμετοχής από τις επόμενες χρονικά προκηρύξεις.

21. Υπέβαλα την ηλεκτρονική αίτηση και έχω κάνει λάθος. Μπορώ να τη διορθώσω;

Εάν οι υποψήφιοι επιθυμούν τη διόρθωση ή συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης που «Υποβλήθηκε», πρέπει, εντός της προθεσμίας που ορίζεται στην προκήρυξη, να εισέλθουν στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του Α.Σ.Ε.Π. και από τη «Λίστα ηλεκτρονικών αιτήσεων» να επιλέξουν (για τη συγκεκριμένη αίτηση) «Ακύρωση» και στη συνέχεια να προχωρήσουν στη δημιουργία Νέας Αίτησης και στην εκ νέου Υποβολή της. Στην περίπτωση αυτή οι υποψήφιοι πρέπει να αποστείλουν τη νέα υποβληθείσα εκτυπωμένη αίτησή τους, υπογεγραμμένη και με την ένδειξη (ή αναγράφοντας σε αυτή) «Νέα Αίτηση». Η υποχρέωση αυτή ισχύει ακόμη και στην περίπτωση που οι υποψήφιοι δεν χρειάζεται να αποστείλουν εκ νέου δικαιολογητικά.

22. Έκανα την αίτηση αλλά μετάνιωσα και δεν επιθυμώ να συμμετέχω πια στη διαδικασία. Τι μπορώ να κάνω;

Στην περίπτωση που μετά την υποβολή αίτησης ο υποψήφιος δεν επιθυμεί πλέον να συμμετάσχει στη διαγωνιστική διαδικασία, πρέπει να ακυρώσει την ηλεκτρονική του αίτηση που είναι σε κατάσταση «Υποβλήθηκε» και να αποστείλει υπεύθυνη δήλωση, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής, στην οποία να δηλώνει ότι επιθυμεί την ακύρωση της συγκεκριμένης αίτησης για την εν λόγω προκήρυξη 7Κ/2016.

23. Είχα πραγματοποιήσει τεστ δεξιοτήτων. Μοριοδοτείται στην προκήρυξη αυτή;

Όχι. Στην παρούσα προκήρυξη δεν συμπληρώνεται το πεδίο της ηλεκτρονικής αίτησης που αφορά το «ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

24. Θα ορκιστώ στο μεταπτυχιακό μου την 1/2/2017. Μπορώ να αποστείλω τον τίτλο και να μοριοδοτηθεί;

Όχι, τα προσόντα, τα κριτήρια ή οι ιδιότητες που αναγράφονται από τον υποψήφιο στην ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής του, πρέπει να υφίστανται κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων.

Από το περιεχόμενο των αποδεικτικών εγγράφων ή βεβαιώσεων επομένως πρέπει να προκύπτει ότι το συγκεκριμένο προσόν, κριτήριο ή ιδιότητα υπήρχε κατά την ημέρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων.

25. Στα δικαιολογητικά που αποστέλλω ταχυδρομικώς, πρέπει να συμπληρώσω και να αποστείλω κάποια άλλη υπεύθυνη δήλωση;

Όχι. Η ηλεκτρονική αίτηση του υποψηφίου, η οποία εκτυπώνεται, υπογράφεται και αποστέλλεται μαζί με τα λοιπά δικαιολογητικά στον ΑΣΕΠ, επέχει η ίδια
θέση υπεύθυνης δήλωσης
του άρθρου 8 Ν.1599/1986 και η ανακρίβεια των δηλούμενων στοιχείων επισύρει τις προβλεπόμενες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις, όπως ρητά αναφέρεται σε αυτή.                  Δεν απαιτείται επομένως η αποστολή κάποιας ξεχωριστής υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 Ν.1599/1986 .

26.Υπάρχει υποχρέωση αναφοράς των δικαιολογητικών με συγκεκριμένη σειρά;

Όχι, δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο. Καλό θα είναι να ακολουθηθεί η σειρά της προκήρυξης, κυρίως προς αποφυγή παράλειψης αποστολής κάποιου δικαιολογητικού.

27. Εκτός από το πτυχίο μου, πρέπει να προσκομίσω και κάποια άλλη βεβαίωση από το ΑΕΙ ή το ΑΤΕΙ;

Μόνο αν στο πτυχίο δεν αναγράφεται ο ακριβής βαθμός. Σε περίπτωση που ο βαθμός εκφράζεται με αξιολογικό χαρακτηρισμό ή με ακέραιο αριθμό πρέπει να υποβληθεί και βεβαίωση της οικείας σχολής για τον ακριβή αριθμητικό βαθμό, με δύο δεκαδικά ψηφία.

28. Τι πρέπει να προσκομίσω αν ο τίτλος μου έχει αποκτηθεί στο εξωτερικό;

Εάν ο τίτλος έχει αποκτηθεί στην αλλοδαπή απαιτείται: Πράξη αναγνώρισης από το ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α, ή το Ι.Τ.Ε. για την ισοτιμία και αντιστοιχία του τίτλου καθώς και αντιστοιχία της βαθμολογικής κλίμακας αυτού με τη βαθμολογική κλίμακα των ημεδαπών τίτλων ή πιστοποιητικό αναγνώρισης από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.) περί ισοτιμίας και αντιστοιχίας καθώς και αντιστοιχία της βαθμολογικής κλίμακας αυτών με τη βαθμολογική κλίμακα των ημεδαπών τίτλων.

Σε περίπτωση που από την πράξη ή το πιστοποιητικό αναγνώρισης δεν προκύπτει το γνωστικό αντικείμενο, απαιτείται βεβαίωση από το Εκπαιδευτικό Ίδρυμα που χορήγησε τον τίτλο, η οποία να καθορίζει το γνωστικό αντικείμενο, καθώς και επίσημη μετάφρασή της.

Οι υποψήφιοι που είναι κάτοχοι πτυχίων Νοσηλευτικής, τα οποία έχουν χορηγηθεί από Κράτη Μέλη της Ε.Ε., εφόσον τους έχει χορηγηθεί άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ή βεβαίωση ότι πληρούν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις για την άσκηση του επαγγέλματος εξαιρούνται από την υποχρέωση προσκόμισης πράξεως αναγνώρισης για την ισοτιμία και την αντιστοιχία του τίτλου, όχι όμως και από την υποχρέωση προσκόμισης πράξεως του ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α ή Ι.Τ.Ε. ή Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. για τη βαθμολογική αντιστοιχία του τίτλου.

29. Κατέχω μεταπτυχιακό τίτλο. Τι προσκομίζω;

Οι υποψήφιοι που είναι κάτοχοι διδακτορικού ή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης προσκομίζουν ευκρινή φωτοτυπία του διδακτορικού ή μεταπτυχιακού διπλώματος, καθώς και βεβαίωση από το Πανεπιστήμιο που να καθορίζει το γνωστικό αντικείμενο αυτών ή την απαιτούμενη εξειδίκευση από την προκήρυξη, εφόσον τούτο δεν προκύπτει σαφώς από τους προσκομιζόμενους τίτλους

30. Τι ισχύει για την εντοπιότητα;

Για τις θέσεις των φορέων παραμεθορίων νομών/νησιών καθώς και δήμων με πληθυσμό μικρότερο των 10.000 κατοίκων προτάσσονται εντός του ιδίου πίνακα προσόντων, των λοιπών υποψηφίων ανεξάρτητα από το σύνολο των μονάδων που συγκεντρώνουν, οι υποψήφιοι που είναι μόνιμοι κάτοικοι των δήμων των αντίστοιχων νομών ή των νησιών που προβλέπονται στην περίπτωση ιδ΄ της παρ.8 του άρθρου 17, του Ν. 2190/1994 όπως ισχύει, καθώς και δήμων με πληθυσμό μικρότερο των 10.000 κατοίκων(όπως ειδικότερα αναφέρονται στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β΄), εφόσον δηλώσουν ότι δεσμεύονται να υπηρετήσουν στις προκηρυσσόμενες θέσεις επί μία τουλάχιστον δεκαετία.

Οι υποψήφιοι που είναι μόνιμοι κάτοικοι, δήμων των νομών (παρ.27 άρθρο 9, ν. 4057/2012 Φ.Ε.Κ. 54/14-03-2012/τ.Α΄) Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Θεσπρωτίας, Καστοριάς, Κιλκίς, Ξάνθης, Πέλλας, Ροδόπης, Σερρών καιΦλώρινας ή των νησιών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (Ζάκυνθος, Κέρκυρα, Κεφαλονιά) ή των νησιών, Αμοργός, Άνδρος, Ικαρία, ‘Ιος, Κάλυμνος, Κάρπαθος, Κως, Λέρος, Λέσβος, Λήμνος, Μύκονος, Νάξος, Πάρος, Ρόδος, Σαμοθράκη, Σάμος, Σύρος,Τήνος, Χίος, των νησιών Κυθήρων και δήμων με πληθυσμό μικρότερο των 10.000 κατοίκων (δ. Ανωγείων, δ. Οροπεδίου Λασιθίου, δ. Αμαρίου, δ. Αγ. Βασιλείου, δ. Καντάνου Σελίνου, δ. Σφακιών) εφόσον επιθυμούν το διορισμό τους σε θέσεις υπηρεσιών του Δημοσίου ή των Νομικών Προσώπων της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 2190/1994 και της παρ. 3 του άρθρου 1 του ν. 2527/1997, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει που προκηρύχθηκαν στον αντίστοιχο νομό ή νησί ή δήμο και δεσμεύονται να υπηρετήσουν σε αυτή επί μία τουλάχιστον δεκαετία.

Για την απόδειξη της μόνιμης κατοικίας, προσκομίζουν «βεβαίωση μόνιμης κατοικίας» (όχι πιστοποιητικό εντοπιότητας) του δημάρχου του οικείου δήμου σύμφωνα με το άρθρο 279 του ν. 3463/2006 (Α΄114).

Οι υποψήφιοι που κάνουν χρήση του ανωτέρω πλεονεκτήματος και δέχονται να υπηρετήσουν στη θέση της επιλογής τους επί 10ετία τουλάχιστον, δεν επιτρέπεται, σύμφωνα με το άρθρο 10 παρ. 14 του ν.3051/2002, να αποσπασθούν, μετατεθούν, μεταταγούν ή μεταφερθούν πριν τη συμπλήρωση 10ετίας.

Στις θέσεις όπου προτάσσονται υποψήφιοι με το προσόν της εντοπιότητας, στον οικείο πίνακα θέσεων αναγράφεται ο κωδικός 06 ή 07 στην στήλη ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ.

Εφόσον ο υποψήφιος πληροί τις προϋποθέσεις του κριτηρίου της εντοπιότητας επιλέγει στο πεδίο «ΕΠΙΔΙΩΚΟΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ» τον κατάλληλο κωδικό εντοπιότητας σύμφωνα με τον «Πίνακα Κατανομής Θέσεων» που αντιστοιχεί στην (στις) επιδιωκόμενη (ες) θέση.

31. Τι ισχύει για το πτυχίο μου και τα υπόλοιπα δημόσια έγγραφα (μεταπτυχιακά, ταυτότητα ή βεβαίωση ΕΝΕ, άδεια άσκησης επαγγέλματος, βεβαίωση ΙΚΑ κλπ); Χρειάζονται επικύρωση;

Δημόσια έγγραφα ημεδαπής, δηλαδή έγγραφα που έχουν εκδοθεί από υπηρεσίες και φορείς του Δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα (π.χ. τίτλοι σπουδών – άδειες – πιστοποιητικά – βεβαιώσεις κ.λπ.), υποβάλλονται και γίνονται υποχρεωτικά αποδεκτά σε ευκρινή φωτοαντίγραφα από το πρωτότυπο ή επικυρωμένο αντίγραφο. Δεν απαιτείται η επικύρωσή τους.

32. Τι πρέπει να προσέξω για τα ξενόγλωσσα πτυχία; Χρειάζονται μετάφραση;

Τα πτυχία – τίτλοι ξένων γλωσσών, εφόσον πρόκειται για τίτλους, πιστοποιητικά και βεβαιώσεις της αλλοδαπής, πρέπει να είναι επίσημα μεταφρασμένοι στην ελληνική γλώσσα. Η επίσημη μετάφρασή τους γίνεται από αρμόδια κατά νόμο αρχή του Υπουργείου Εξωτερικών ή την Πρεσβεία ή το Προξενείο της ξένης χώρας στην Ελλάδα ή από δικηγόρο ή από άμισθο διερμηνέα. Ειδικώς όμως μετά τον νέο «Κώδικα Δικηγόρων» (άρθρο 36,Ν.4194/2013/ΦΕΚ 208/27.09.2013/τ. Α’), μεταφράσεις ξενόγλωσσων εγγράφων που γίνονται από δικηγόρο μετά την 27.09.2013 γίνονται δεκτές εφόσον ο δικηγόρος βεβαιώνει ότι ο ίδιος έχει επαρκή γνώση της γλώσσας από και προς την οποία μετέφρασε.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τη νομολογία του Συμβουλίου Επικρατείας, προκειμένου περί τίτλων σπουδών με τους οποίους αποδεικνύεται η γνώση ξένης γλώσσας, τίτλοι που προσκομίζονται σε απλά φωτοαντίγραφα γίνονται δεκτοί, υπό την προϋπόθεση ότι προσκομίζονται επικυρωμένες μεταφράσεις αυτών, στους οποίες γίνεται μνεία ότι στους νόμιμους μεταφραστές είχαν προσκομισθεί τα πρωτότυπα ή επικυρωμένα αντίγραφα των τίτλων. Τα ανωτέρω (τίτλοι, πιστοποιητικά και βεβαιώσεις) γίνονται υποχρεωτικά αποδεκτά σε ευκρινή φωτοαντίγραφα από αντίγραφα εγγράφων που έχουν εκδοθεί από αλλοδαπές αρχές και έχουν επικυρωθεί από δικηγόρο. Γίνονται υποχρεωτικά αποδεκτά ευκρινή φωτοαντίγραφα από αντίγραφα ιδιωτικών εγγράφων, τα οποία έχουν επικυρωθεί από δικηγόρο.

Από τα ανωτέρω συνάγεται ότι τα ξενόγλωσσα πτυχία που έχουν μεταφραστεί και επικυρωθεί από δικηγόρο, προσκομίζονται σε ευκρινή φωτοαντίγραφα του μεταφρασμένου και επικυρωμένου εγγράφου, εφόσον σε αυτά γίνεται αναφορά ότι στον μεταφραστή δικηγόρο «προσκομίστηκαν τα πρωτότυπα ή επικυρωμένα αντίγραφα των τίτλων».

Να τονιστεί, επειδή αποτελεί ερώτημα πολλών μελών, ότι η μετάφραση κατά τον Κώδικα Δικηγόρων συνοδεύεται υποχρεωτικά από επικύρωση του ξενόγλωσσου τίτλου και αποτελούν μαζί ΕΝΑ (ενιαίο) έγγραφο υπό την έννοια του Νόμου.

Για τις μεταφράσεις της αρμόδιας Υπηρεσίας του ΥΠ.ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ δεν τίθεται ζήτημα, διότι ως δημόσια έγγραφα δεν απαιτούν επικύρωση και μπορούν να προσκομιστούν σε απλά ευκρινή φωτοαντίγραφα.

33. Έχω τα ξενόγλωσσα πτυχία μου ήδη μεταφρασμένα από προηγούμενα έτη. Μπορώ να προσκομίσω φωτοτυπία της μετάφρασης- επικύρωσης;

Μπορείτε, εφόσον κατά τα ανωτέρω σε αυτά γίνεται αναφορά ότι «προσκομίστηκαν τα πρωτότυπα ή επικυρωμένα αντίγραφα των τίτλων». Το χρονικό σημείο της μετάφρασης δεν αποτελεί προαπαιτούμενο κατά την προκήρυξη για να γίνει αποδεκτός ο τίτλος.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Λόγω τροποποίησης του Κώδικα Δικηγόρων, αν οι μεταφράσεις έχουν γίνει από δικηγόρο μετά τις 27.09.2013,πρέπει υποχρεωτικά να αναφέρεται ότι “ο δικηγόρος έχει επαρκή γνώση της γλώσσας την οποία μετέφρασε”.

34. Έχω τίτλο γνώσης χειρισμού Η/Υ. Πρέπει να μεταφραστεί;

Οι τίτλοι απόδειξης της γνώσης χειρισμού Η/Υ που έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα, δεν χρειάζονται μετάφραση- συνήθως έχουν το κείμενο και στην ελληνική γλώσσα. Αν όμως το κείμενο είναι μόνο σε άλλη γλώσσα, απαιτείται επίσημη μετάφραση, όπως αναφέρθηκε ανωτέρω για τα ξενόγλωσσα πτυχία.

35. Χρειάζεται να επικυρώσω τους τίτλους γνώσης χειρισμού Η/Υ;

Αν πρόκειται για ιδιωτικό έγγραφο (αυτό συμβαίνει στην πλειοψηφία των τίτλων αυτών, οι οποίοι εκδίδονται από ΑΕ) χρειάζεται επικύρωση από δικηγόρο. Μπορεί να προσκομιστεί ευκρινές φωτοαντίγραφο του επικυρωμένου εγγράφου.

36. Ισχύουν οι τίτλοι απόδειξης γνώσης χειρισμού Η/Υ που έχουν εκδοθεί παλαιότερα ή χρειάζεται ανανέωσή τους;

Ισχύουν ως έχουν. Η ισχύς των πιστοποιητικών γνώσης χειρισμού Η/Υ που εκδόθηκαν από τον Ο.Ε.Ε.Κ., από φορείς πιστοποιημένους από τον καταργηθέντα Ο.Ε.Ε.Κ. μέχρι και την ημερομηνία πιστοποίησής τους και από φορείς πιστοποιημένους από τον Ο.Ε.Ε.Κ., τον Ε.Ο.Π.Π. και τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. μετά την ημερομηνία πιστοποίησής τους είναι αόρι¬στης διάρκειας. (παρ. 6 του άρ. 12 του Ν. 4283/2014 (ΦΕΚ 189 Α’/10-9-2014) όπου αναφέρεται ότι προστίθεται παρ. 5 στο άρ. 38 του Ν. 4186/2013).

37. Τι ισχύει για τις θέσεις τριτέκνων;

Ποσοστό 10% στο σύνολο των προκηρυσσομένων θέσεων των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ κατά Περιφερειακή ενότητα, φορέα και κλάδο ή ειδικότητα καλύπτεται από γονείς με τρία τέκνα και τέκνα αυτών (υποπερίπτωση δ1 παρ. 3 άρθρου 1ν. 3454/2006) εφόσον υπάρχουν και κατέχουν τα γενικά και απαιτούμενα προσόντα που επιτρέπουν την εγγραφή τους σε πίνακα κατάταξης. Την ιδιότητα αυτή αποκτούν (άρθρο 3Ν. 3454/2006):

α) Γονέας ή γονείς που έχουν τη γονική μέριμνα και επιμέλεια τριών παιδιών από τον ίδιο ή διαφορετικούς γάμους ή νομίμως αναγνωρισθέντων ή υιοθετημένων ή εκτός γάμου γεννηθέντων τα οποία είναι άγαμα και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό τρίτο (23ο) έτος της ηλικίας τους ή φοιτούν σε αναγνωρισμένες τριτοβάθμιες σχολές πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης και αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα της ημεδαπής ή αλλοδαπής ή εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό πέμπτο (25ο) έτος της ηλικίας τους και β) Τα τέκνα αυτών, όπου αυτό προβλέπεται. Στα τρία παιδιά περιλαμβάνονται και τα τέκνα με οποιαδήποτε αναπηρία σε ποσοστό εξήντα επτά (67%) και άνω ισοβίως, ανεξαρτήτως ηλικίας και οικογενειακής κατάσταση.

Αναφορικά με τα τέκνα τριτέκνων, δεν υπάρχει στο νόμο ή στην προκήρυξη περαιτέρω εξειδίκευση, για το αν ισχύουν τα ανωτέρω ηλικιακά όρια που ισχύουν για τους γονείς. Το Συμβούλιο της Επικρατείας και τα Διοικητικά Δικαστήρια, κατά την εκδίκαση υποθέσεων σχετικά με ενστάσεις κατά του ΑΣΕΠ, έχουν κρίνει ότι δικαιούνται το ανωτέρω ευεργέτημα τα τέκνα τρίτεκνης οικογένειας, τα οποία δεν έχουν συμπληρώσει το 23ο έτος της ηλικίας τους ή το 25ο έτος εφόσον σπουδάζουν κατά τη λήξη της προθεσμίας καταθέσεως των δικαιολογητικών.

Επομένως και για τα τέκνα τριτέκνων ισχύουν οι ηλικιακοί περιορισμοί που ισχύουν για τους γονείς και αυτά δεν πρέπει να έχουν ξεπεράσει το 23ο έτος της ηλικίας τους (ή το 25ο αν σπουδάζουν ή υπηρετούν στο στρατό) και τα τέκνα πρέπει να είναι άγαμα.

38. Τι χρειάζεται για την απόδειξη της εμπειρίας για τις θέσεις ΠΕ και ΤΕ Νοσηλευτικής όπου η εμπειρία αποτελεί μοριοδοτούμενο προσόν;

Η εμπειρία αποδεικνύεται, (στην συγκεκριμένη περίπτωση των Νοσηλευτών, όπου απαιτείται άδεια άσκησης επαγγέλματος) από την άδεια άσκησης επαγγέλματος ΚΑΙ τη βεβαίωση του οικείου ασφαλιστικού φορέα, στην οποία να αναγράφεται η χρονική διάρκεια της ασφάλισης. Οι μισθωτοί του δημοσίου τομέα μπορούν, εναλλακτικά, αντί της βεβαίωσης του οικείου ασφαλιστικού φορέα να προσκομίσουν βεβαίωση του οικείου φορέα του δημοσίου τομέα, από την οποία να προκύπτει το είδος και η χρονική διάρκεια της εμπειρίας

39. Δεν έχω προϋπηρεσία ή έχω σύντομη προϋπηρεσία. Μπορώ να δηλώσω θέσεις με εμπειρία;

Μπορείτε θεωρητικά, αλλά θα καταταγούν υψηλότερα οι συνυποψήφιοι σας με εμπειρία.

40. Προσμετράται στην εμπειρία μου η απασχόληση μου ως αποκλειστική;

Η προϋπηρεσία αυτή, εφόσον έχει λάβει χώρα μετά την απόκτηση του βασικού τίτλου σπουδών και της άδειας άσκησης επαγγέλματος, μοριοδοτείται, εφόσον προκύπτει το είδος και η διάρκεια της εμπειρίας και από την σχετική βεβαίωση του οικείου ασφαλιστικού φορέα.

41. Τα έτη που εργάστηκα χωρίς άδεια άσκησης επαγγέλματος προσμετρώνται για την απόδειξη της εμπειρίας μου;

Όχι, μοριοδοτείται η εμπειρία μετά την έκδοση της άδειας άσκησης επαγγέλματος.

42. Η εργασία ως γραμματέας σε ιατρείο μέτρα σαν προϋπηρεσία;

Η εμπειρία για να μοριοδοτηθεί πρέπει να είναι συναφής με το αντικείμενο της επιδιωκόμενης θέσης. Αν δεν εργαστήκατε ως Νοσηλεύτής, δεν μοριοδοτείται.

43. Η εργασία στα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα (5μηνα) μετρά ως προϋπηρεσία;

Εφόσον η εμπειρία είναι συναφής με το αντικείμενο της επιδιωκόμενης θέσης και το είδος και η διάρκεια της απασχόλησης συνάγεται από τη βεβαίωση του Ασφαλιστικού Φορέα, βεβαίως.

44. Μοριοδοτείται η συμμετοχή σε προγράμματα stage;

Ως χρόνος εμπειρίας θεωρείται και η συμμετοχή στα προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας STAGE του Ο.Α.Ε.Δ. (παρ. 8 άρθρο 24 Ν.3200/2003). Η σχετική βεβαίωση εκδίδεται από τον ΟΑΕΔ – Τοπική Υπηρεσία Προγραμμάτων STAGE (Λεωφ. Τατοΐου 125 και Λύρα 140, Κηφισιά) από την οποία πρέπει να προκύπτει το είδος και η χρονική διάρκεια του προγράμματος

45. Μοριοδοτείται η εμπειρία από εργασία στα προγράμματα voucher;

Αναφορικά με τα επιδοτούμενα προγράμματα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Σύστημα Επιταγών Κατάρτισης -training voucher), στα οποία οι συμμετέχοντες ασφαλίζονται στο ΙΚΑ μόνο για τον Κλάδο παροχών ασθενείας σε είδος, η προκήρυξη δεν κάνει λόγο. Η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος έχει επανειλημμένα υποβάλει σχετικό αίτημα προς τον ΑΣΕΠ καταγγέλλοντας την άνιση μεταχείριση των Νοσηλευτών των προγραμμάτων voucher ζητώντας την προσμέτρηση του σχετικού χρόνου εμπειρίας με απόδειξη αυτής από τα σχετικά έγγραφα (σύμβαση, βεβαίωση του ΚΕΚ κλπ) χωρίς δυστυχώς να έχει εισέτι λάβει απάντηση. Δεν προσμετράται με τα σημερινά δεδομένα ο συγκεκριμένος χρόνος.

ΣΗΜ. Η αποστολή των σχετικών δικαιολογητικών δεν οδηγεί σε απόρριψη της αίτησης αλλά δεν προσμετράται το προσόν της εμπειρίας που αφορά το δικαιολογητικό.

46.Τι ισχύει για την εμπειρία κατά τη στρατιωτική θητεία;

Αναφορικά με την εμπειρία στο στρατό, αναφέρεται στην προκήρυξη: «Ως χρόνος εμπειρίας αναγνωρίζεται και η απασχόληση που προκύπτει κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας. Η βεβαίωση των αρμοδίων αρχών πρέπει να αναφέρει το είδος και τη διάρκεια της απασχόλησης. Στην περίπτωση αυτή η σχετική ειδικότητα πρέπει να έχει αποκτηθεί πριν την κατάταξη του υποψηφίου, ενώ στην περίπτωση που η ειδικότητα αποκτάται κατά τη διάρκεια της θητείας, η σχετική εμπειρία αναγνωρίζεται από την απόκτησή της και μετά. Όταν από την προκήρυξη απαιτείται άδεια άσκησης επαγγέλματος ή άλλη επαγγελματική άδεια ή βεβαίωση, ο χρόνος της παραπάνω εμπειρίας υπολογίζεται μετά την απόκτηση της απαιτούμενης άδειας ή βεβαίωσης.»

ΕΦΟΣΟΝ η εμπειρία κατά τη στρατιωτική θητεία έπεται της έκδοσης άδειας ασκήσεως επαγγέλματος και προσκομίζεται βεβαίωση των αρμοδίων αρχών στην οποία αναφέρεται το είδος και η διάρκεια της, η εμπειρία αυτή μοριοδοτείται.

47. Πώς αποδεικνύω τη διδακτική εμπειρία;

Οι υποψήφιοι που επικαλούνται ως εμπειρία διδακτική απασχόληση στην τριτοβάθμια, δευτεροβάθμια, μεταδευτεροβάθμια ή και πρωτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα, πρέπει υποχρεωτικά να προσκομίσουν:

(α) Βεβαίωση του εκπαιδευτικού ιδρύματος ή φορέα, στην οποία να αναφέρονται οπωσδήποτε: η σχέση εργασίας, η ακριβής ιδιότητα με την οποία παρασχέθηκε το διδακτικό έργο, το διδαχθέν/ τα διδαχθέντα μαθήματα, η διάρκεια, το είδος της διδακτικής απασχόλησης (πλήρης ή μερική) και τα συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα αυτής (ώρες ανά εβδομάδα για χ εβδομάδες ή μήνες και σύνολο ωρών διδασκαλίας), καθώς και το πλήρες ωράριο εβδομαδιαίας διδακτικής απασχόλησης που ίσχυε κατά τον χρόνο που παρασχέθηκε το διδακτικό έργο, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Το πλήρες ωράριο εβδομαδιαίας διδακτικής απασχόλησης πρέπει να αναφέρεται στη βεβαίωση ακόμη και όταν προκύπτει με ανάλογη εφαρμογή διάταξης, κατ’ αντιστοιχία προς άλλη βαθμίδα εκπαίδευσης.

(β) Ευκρινές φωτοαντίγραφο της σχετικής σύμβασης ή πράξης πρόσληψης.

(γ) Βεβαίωση του οικείου ασφαλιστικού φορέα, στην οποία να αναγράφεται η χρονική διάρκεια της ασφάλισης.

Οι υποψήφιοι που επικαλούνται διδακτική εμπειρία αποκτηθείσα στην αλλοδαπή οφείλουν να προσκομίσουν τα αντίστοιχα δικαιολογητικά σε επίσημη μετάφραση.

48. Ανήκω σε μια από τις ειδικές κατηγορίες. Πώς το δηλώνω στην αίτησή μου;

Οι υποψήφιοι που ανήκουν στις ακόλουθες ειδικές κατηγορίες: Πολύτεκνος, Τέκνο πολύτεκνης οικογένειας, Τρίτεκνος, Τέκνο τρίτεκνης οικογένειας, Παλιννοστήσας Πόντιος ομογενής, Παλιννοστήσας ομογενής του ν. 2790/2000, ΄Ελληνας υπήκοος που προέρχεται από τη Μουσουλμανική Μειονότητα της Θράκης, Ειδικές Περιπτώσεις Πρόσληψης πρέπει να δηλώσουν τα αντίστοιχα, κατά περίπτωση, πεδία της ηλεκτρονικής αίτησης, προκειμένου να τους αναγνωριστούν οι αντίστοιχες ιδιότητες

49. Πώς μοριοδοτούμαι για τα προσόντα μου;

Ο υποψήφιος πρέπει να δηλώσει τα προσόντα (διδακτορικό, μεταπτυχιακό, εμπειρία, δεύτερος τίτλος σπουδών στις αντίστοιχες θέσεις της ηλεκτρονικής αίτησης στο πεδίο «ΕΠΙΔΙΩΚΟΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ» προκειμένου να μοριοδοτηθεί για τα κριτήρια αυτά.

50. Η πολυτεκνική ιδιότητα και η τριτεκνία μοριοδοτούνται;

Όχι, για τις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ δεν αποτελούν μοριοδοτούμενο κριτήριο, αλλά δίνουν το δικαίωμα συμμετοχής στις ειδικές κατηγορίες θέσεων.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Στέφανος Κασσελάκης: Τριήμερη περιοδεία στην Ήπειρο

Υπενθυμίζεται πως τους Παξούς επισκέφθηκε το πρωί ο Στέφανος Κασελάκης συνοδευόμενος από τον βουλευτή του …