Εύγε! Κόστισε 3,7 εκατ. ευρώ η κατασκευή της και όλο...«πέφτει»!

Πάνω από 3,7 εκατ. ευρώ έδωσε το ελληνικό Δημόσιο για τη νέα ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ η οποία τις τελευταίες ημέρες έχει φέρει στα όριά τους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους, που επιχειρούν μάταια να καταχωρήσουν την ηλεκτρονική αίτησή τους για μία από τις προκηρύξεις που «τρέχουν» αυτό το διάστημα.

Όπως αποκαλύπτει η aftodioikisi.gr, η σχετική σύμβαση (1212) ανάμεσα στην «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ Α.Ε.» (ΚτΠ) και των εταιρειών «UNISYSTEMS Α.Ε.Ε», ιδιοκτησίας του προέδρου του ΣΕΒ Θεόδωρου Φέσσα και «QUALITY & RELIABILITY Α.Ε» συνολικού ύψους 3.785.065,47 ευρώ, υπεγράφη στις 26.06.2014 επί κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, ενώ το έργο «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (Α.Σ.Ε.Π.)» παραδόθηκε τον Ιούλιο του 2016, λίγες ημέρες πριν αναλάβουν τα νέα μέλη του ΑΣΕΠ που είχαν συμφωνηθεί στα τέλη Μαΐου του 2016 από την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Νωρίτερα, στις 27.11.2015 και ενώ η Ανεξάρτητη Αρχή, όπως είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, υπολειτουργούσε λόγω ΕΣΡ, ο σημερινός πρόεδρος του ΑΣΕΠ Ιωάννης Καραβοκύρης είχε υπογράψει Σύμβαση «εγγύησης καλής λειτουργίας», χρονικής διάρκειας δύο ετών (από 28.11.2015 έως και 28.11.2017), με τις δύο εταιρείες, στην οποία, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχει ρήτρα μόλις 0,25% στο σύνολο του τιμήματος ανά βλάβη. Δηλαδή, για την συγκεκριμένη υπόθεση η οποία έχει προκαλέσει τη μήνη εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών σε βάρος του ΑΣΕΠ, ζημιώνοντας το όνομα της Ανεξάρτητης Αρχής, οι δύο εταιρείες καλούνται να καταβάλουν λιγότερα από 9.500 ευρώ!

ΑΣΕΠ: Ακολουθήσαμε την αρχική σύμβαση της ΚτΠ  

Η aftodioikisi.gr απευθύνθηκε στο ΑΣΕΠ, πηγές του οποίου παραδέχθηκαν ότι όντως αυτό είναι το ύψος της ποινικής ρήτρας που προβλέπεται στη σύμβαση, τονίζοντας ωστόσο ότι αυτό προβλεπόταν από την αρχική σύμβαση της ΚτΠ με τις δύο εταιρείες. Παράλληλα, πάντως, υποστήριξαν ότι «στις περιπτώσεις αυτές, σημασία για τον ανάδοχο δεν έχει το ύψος της ποινικής ρήτρας αλλά το αν θα κηρυχθεί έκπτωτος», καθώς κάτι τέτοιο αποκλείει τις εταιρείες από μελλοντικές συμβάσεις με το ελληνικό Δημόσιο.

Σχετικά, δε, με το γιατί το ΑΣΕΠ, μέχρι σήμερα παρά το σημαντικό κόστος που έχει υποστεί, δεν έχει προχωρήσει σε ενέργειες κατά του αναδόχου του έργου, που, σημειωτέον, όπως προαναφέρθηκε, παραδόθηκε μόλις τον περασμένο Ιούλιο, οι ίδιες πηγές της Ανεξάρτητης Αρχής υποστήριζαν ότι «αυτή τη στιγμή σημασία έχει να λειτουργήσει το σύστημα και στη συνέχεια θα ακολουθήσει ο καταλογισμός ευθυνών».

Η κόντρα με το ΣΕΒ και οι φωνές που ακούστηκαν σε όλο το κτήριο

Να σημειωθεί τέλος, ότι, σύμφωνα με απολύτως εξακριβωμένες πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η υπογραφή  της Σύμβασης «εγγύησης καλής λειτουργίας» μεταξύ του ΑΣΕΠ και της εταιρείας του προέδρου του ΣΕΒ με την… ανύπαρκτη ποινική ρήτρα είχε εξοργίσει τον τότε αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορο Βερναρδάκη, οι φωνές του οποίου προς τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ Ιωάννη Καραβοκύρη κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Ανεξάρτητη Αρχή στις αρχές του καλοκαιριού του 2016 είχαν ακουστεί σε όλο το κτήριο!

Υπενθυμίζεται ότι εκείνη την εποχή είχε κορυφωθεί η αντιπαράθεση του κ. Βερναρδάκη με τον ΣΕΒ, με αφορμή έγγραφο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών με το οποίο ζητούσε απολύσεις και μειώσεις μισθών στο Δημόσιο.  Στην απάντηση του ο τότε αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης αναρωτιόταν με νόημα: «Πόσα μέλη του ΣΕΒ επιβιώνουν από το “κακό” Δημόσιο;»

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Στο 1,5 λεπτό ανά κιλοβατώρα η επιδότηση στο ρεύμα τον Ιανουάριο

Η τελική τιμή καταναλωτή να διαμορφώνεται κοντά στα 14 σεντς - Αναλυτικά το πώς διαμορφώνονται …