Αίτημα των απολυμένων της ΒΦΛ-Μεταβίβαση άδειας από...την ELFE ΑΕ!(VIDEO)

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στην αντιπεριφέρεια Καβάλας προχώρησαν, το μεσημέρι της Τρίτης, οι απολυμένοι της ELFE ΑΕ (πρώην ΒΦΛ) μετά από πληροφορίες που διέρρευσαν περί αιτήματος της ELFE ΑΕ για μεταβίβαση της άδειας λειτουργίας του εργοστασίου στην νεοσύσταση επιχείρηση "Λιπάσματα Νέας Καρβάλης" (παρά το γεγονός ότι η ELFE ΑΕ...δεν έχει την συγκεκριμένη άδεια, και παρά το γεγονός ότι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης φέρεται να έχει μπλοκάρει την όλη διαδικασία αδειοδότησης της τελευταίας λόγω σοβαρών προβλημάτων ασφαλείας). Οι εκπρόσωποι της διοίκησης του σωματείου των απολυμένων συναντήθηκαν με τον προϊστάμενο της διεύθυνσης βιομηχανίας της ΠΕ Καβάλας παρουσία και του αντιπεριφερειάρχη Θόδωρου Μαρκόπουλου, ενώ έξω από το γραφείο συγκεντρώθηκαν οι απολυμένοι φωνάζοντας συνθήματα.

Ο πρόεδρος του σωματείου Νίκος Βογιατζίδης, στις δηλώσεις του στο kavala-portal.gr, έκανε λόγο για "ένα έγκλημα που συνεχίζεται να συντελείται από την διοίκηση του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη" και απηύθυνε έκκληση για να σταματήσει η διαδικασία της αδειοδότησης, ενώ ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε ότι θα κινηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες προκειμένου ή να δοθεί ή να μην δοθεί άδεια στην νέα επιχείρηση. Παράλληλα ο κ. Μαρκόπουλος αναφέρθηκε και σε ένα περιστατικό που σημειώθηκε κατά την μετάβαση των απολυμένων στο κτίριο της ΠΕ Καβάλας (συγκεκριμένα, στο ασανσέρ του κτιρίου υπήρξε μια παρεξήγηση με υπαλλήλους της περιφέρειας οι οποίοι ήθελαν να το χρησιμοποιήσουν), λέγοντας ότι "όπως απαιτούμε από τους υπαλλήλους να έχουν την καλύτερη συμπεριφορά απέναντι στους πολίτες, έτσι πρέπει να κάνουν και οι πολίτες απέναντι στους υπαλλήλους)."


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Τσακλόγλου: Ξεκινά σύντομα η αυτόνομη επενδυτική λειτουργία του ΤΕΚΑ

Αναφορικά με την πλατφόρμα δήλωσης απασχόλησης συνταξιούχων, ο κ. Τσακλόγλου σημείωσε πως, έως τώρα, έχει …