Παράταση εργασιών της επιτροπής για το e-παράβολο

Μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα παραταθούν οι εργασίες της αρμόδιας επιτροπής, που έχει συγκροτηθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης με αντικείμενο την υιοθέτηση του ηλεκτρονικού παραβόλου (e-παράβολο) στον χώρο των δικαστηρίων.

Με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή, κατόπιν σχετικού αιτήματος του προέδρου της επιτροπής, παρατάθηκε έως τις 30-6-2017 η περάτωση του έργου της, που έχει ξεκινήσει από τον Νοέμβριο του 2015.

Το υπουργείο γνωστοποίησε προ ημερών ότι το ηλεκτρονικό παράβολο προωθείται προοδευτικά ώστε να αντικαταστήσει σταδιακά το έντυπο παράβολο, στο πλαίσιο της σχετικής εφαρμογής της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, ενώ κατά το thestival, απάντησε αρνητικά στο αίτημα των δικηγορικών συλλόγων να αναβληθεί προσωρινά η υλοποίηση του νέου παραβόλου για τις αναβολές των δικών, γιατί δημιουργούνται προβλήματα στα δικαστήρια.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κασσελάκης: Θέλουμε να κυβερνήσουμε καλύτερα για το καλό όλου του κόσμου

Αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία παρατήρησε πως κυβερνά πέντε χρόνια τώρα και δεν μπορεί ακόμα να …