Τι κατάντια......Με χορηγό το internet στο Λιμενικό Σώμα!

Διεθνώς ρεζίλι κινδύνευσε να γίνει η Ελλάδα, που έφτασε ένα βήμα από το να ξεμείνει στην εποχή της τεχνολογίας, το λιμενικό σώμα από "Internet"!!!!

Ναι καλά το διαβάσατε, με το υπουργείο αντί να ντρέπεται να δηλώνει με υπερηφάνεια, ότι θα έχουν κανονικά σύνδεση στο διαδίκτυο οι 125 υπηρεσίες του σώματος, χάρη σε...χορηγία!!!!!

Η ανακοίνωση του υπουργείου:

"Καμία παροχή Internet δεν διακόπηκε σε υπηρεσία, ενώ το υπουργείο Ναυτιλίας μετά από διαπραγματεύσεις, εξασφάλισε ευγενική χορηγία από τον Όμιλο ΟΤΕ για ένα χρόνο, με την οποία 125 υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος θα έχουν δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Τα περί του αντιθέτου δημοσιεύματα είναι ανυπόστατα δημοσιεύματα. Όταν έληξε η παροχή υπηρεσιών internet, που κάλυπτε τις 125 αυτές υπηρεσίες, προκηρύχθηκε μειοδοτικός διαγωνισμός που δεν τελεσφόρησε, ενώ προληπτικά είχαν δοθεί οδηγίες προς τις υπηρεσίες αυτές, για το πώς θα λαμβάνουν το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο.

Ωστόσο η εφαρμογή των οδηγιών αυτών δεν χρειάσθηκε, καθώς μετά από διαπραγματεύσεις εξασφαλίσθηκε η ευγενική χορηγία από τον όμιλο ΟΤΕ για δωρεάν internet, επί ένα χρόνο.

Οι συνδικαλιστές του Λιμενικού Σώματος που υπέγραψαν την ανακοίνωση για δήθεν διακοπή του internet, εκτός του ότι εξέθεσαν την υπηρεσία τους, δίνοντας την εικόνα ενός σχεδόν υπό διάλυση οργανισμού, δεν είχαν την εντιμότητα να ρωτήσουν τους συναδέλφους τους αξιωματικούς σε τι στάδιο βρισκόταν η υπόθεση, για την οποία εργάστηκαν η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Από την πελυρά του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικού Λιμενικού Σώματος Δημήτρης Σαϊτάκης, σχολιάζοντας το γεγονός, δεν μπόρεσε να μην το καυτηριάσει, με δεδομένο πως απαιτήθηκε η συνδικαλιστική παρέμβαση, για την επίλυση......

«To ευχάριστο είναι, ότι μετά τη σημερινή κίνηση του υπουργείου Ναυτιλίας, οι υπηρεσίες των 125 λιμενικών αρχών του σώματος θα έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Θα πρέπει να καυτηριαστεί το γεγονός, ότι χρειαζότανε μία παρέμβαση του συνδικαλιστικού οργάνου των αξιωματικών του λιμενικού, προκειμένου να γίνει διόρθωση για ένα γεγονός που ήταν απαράδεκτο, δηλαδή να μείνουν 125 λιμενικές αρχές της χώρας χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Δεν θα πρέπει να φτάνουμε σε τέτοιου είδους παραλείψεις που να διορθώνονται αργότερα, καθώς δεν το αξίζουμε και δεν μας είναι ευχάριστο να καταγγέλλουμε κάθε φορά τέτοιου είδους δυσλειτουργίες.

Ο κλάδος διοίκησης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης του Λιμενικού Σώματος, είχε ενημερώσει με έγγραφό για το συγκεκριμένο θέμα από τις 24/01/2017 τις αρμόδιες διευθύνσεις του υπουργείου, αλλά και το γραφείο το υπουργού.

Στο σχετικό έγγραφο, αναφερόταν ότι ο ανάδοχος που είχε έως τώρα σύμβαση με το υπουργείο Ναυτιλίας για πρόσβαση στο διαδίκτυο, θα παρείχε τις υπηρεσίες του έως τις 31/07/2107 και ότι έχουν δρομολογηθεί οι σχετικές ενέργειες για εξεύρεση πιστώσεων για την υλοποίηση νέας διαγωνιστικής διαδικασίας, που θα ολοκληρωθεί περί τα τέλη Μαρτίου.

Μάλιστα, το σχετικό έγγραφο επισήμανε το γεγονός ότι ο φάκελος της εισερχόμενης αλληλογραφίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των 125 λιμενικών αρχών θα ήταν προσβάσιμος από την προϊσταμένη λιμενική αρχή, στην οποία υπάγονται και χωρίς να παύει επίσης, η δυνατότητα πρόσβασης των υπηρεσιών και από εξωγενή σύνδεση του διαδικτύου.

Για τις υπόλοιπες διοικητικές - υπηρεσιακές εφαρμογές, οι κεντρικές υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος, θα έπρεπε να μεριμνήσουν για την παροχή εναλλακτικής λειτουργίας τους".


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πληρώνονται τα αναδρομικά του επιδόματος γέννησης

Πληρώνονται τα αναδρομικά του επιδόματος γέννησης. Την Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου 2024 θα καταβληθεί από …