ΠΟΙΕΦΣΕΚ: Καλεί τα μέλη της σε αγωνιστική ετοιμότητα

Σε αγωνιστική ετοιμότητα θέτει τα μέλη της η γραμματεία Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της ΠΟΙΕΦΣΕΚ, για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό ταμείο, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα επιτρέψει την ολοκληρωτική τους καταστροφή, από την κυβερνητική πολιτική.

"Αγαπητοί Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,

Έχουμε αναδείξει το θέμα της φορολόγησης και της απλής χρήσης των εταιρικών αυτοκινήτων σαν το πιο οξύ πρόβλημα αυτής της περιόδου. Η επιβάρυνση για τους Ιατρικούς Επισκέπτες – αν εφαρμοστεί κατά γράμμα ο τελευταίος φορολογικός νόμος -  είναι πάνω από ένας μισθός ετησίως! Και μιλάμε για αυτοκίνητα περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας, που χρησιμοποιούνται σαν εργαλείο δουλειάς και όχι για προσωπική χρήση και που η επιλογή ακόμα και του μοντέλου και του κυβισμού τους δεν ανήκει σε εμάς.

Στις συνεχείς μέχρι τώρα επαφές με το  Υπουργείο Οικονομικών μας έχει δοθεί η εντύπωση ότι είτε με τροποποίηση Νόμου είτε με ερμηνευτική εφαρμοστική Εγκύκλιο το θέμα με κάποιο τρόπο θα αντιμετωπιστεί.

Μας έχουν ζητηθεί προτάσεις και τις έχουμε καταθέσει. Αναμένουμε καθορισμό νέας συνάντησης για διαβούλευση και έχουμε επεξεργαστεί  και εναλλακτικές λύσεις. Επίσης έχουμε αποστείλει  επιστολή στις Εργοδοτικές
Οργανώσεις για ΑΜΕΣΟ  συντονισμό των ενεργειών. Ήδη και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) έχει εκδώσει αντίστοιχη ανακοίνωση. Ο αγώνας θα κλιμακωθεί.

Σχετικά με τα ζητήματα που έχουν θέσει συνάδελφοι και Σύλλογοι της περιφέρειας για τα ticket restaurant που πλέον η χρήση τους δεν φαίνεται να «κτίζει» αφορολόγητο έχουμε έρθει σε επαφή με την εταιρία που τα εκδίδει και την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017 σε συνάντηση μαζί τους θα μας εκθέσουν άλλες δυνατότητες και τρόπους  για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Για οτιδήποτε νεότερο θα εκδοθεί ανακοίνωση.

Άλλο ζήτημα που έχει αναδειχθεί τελευταία είναι η παραβίαση της αρχής προσωπικών δεδομένων με την χρήση GPS στα αυτοκίνητα Ιατρικών Επισκεπτών. Υπάρχει νομολογία για το παράνομο αυτής της πράξης που την έχουμε κοινοποιήσει στον ΣΦΕΕ και στις άλλες εργοδοτικές οργανώσεις καθώς και στις εταιρίες που έχουν καταγγελθεί ώστε να συμμορφωθούν…….
Για τις άλλες που συνεχίζουν αυτήν την πρακτική προχωράμε σε διμερείς συναντήσεις και κλιμακώνουμε κατά περίπτωση ανάλογα με τις αντιδράσεις.

Σε ότι αφορά τα του Ασφαλιστικού μας Ταμείου ο αγώνας για ΕΝΙΑΙΟ, ΑΥΤΟΝΟΜΟ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΟΥΜΕΝΟ με ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΕΑΥΦΕ συνεχίζεται……
Η ΠΟΙΕΦΣΕΚ  θα στηρίξει αυτούς  που το δημιούργησαν και δεν απολογείται σε καμιά αναλογιστική αρχή, σε κανένα υπουργείο, σε καμιά ΤΡΟΙΚΑ, σε καμιά κυβέρνηση, σε κανένα Κόμμα για τις επιλογές της, αντίθετα καλούμε
όλους αυτούς να συμβάλλουν στο όραμά μας για ένα ΕΝΙΑΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ υπόδειγμα δημοκρατικής λειτουργίας. Απολογείται μόνο σε αυτούς που μας εξέλεξαν και μας εκλέγουν, στους ασφαλισμένους που έδωσαν δίνουν και θα δίνουν τις εισφορές τους,  στα όργανά της και στους φυσικούς μας σύμμαχους τους Συνταξιούχους που το στήριξαν και το στηρίζουν με κάθε τρόπο. Είμαστε δίπλα στους υπαλλήλους του ΤΕΑΥΦΕ  που εργάζονται άοκνα για το καλό του Ταμείου και θα συμβάλλουμε  για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους και την υπογραφή σύμβασης εργασίας.

ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ – ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ"


 

 

 

 

 

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ κατά 7% σε μία 10ετία λόγω επενδύσεων στην AI βλέπει ο ΟΟΣΑ

Έρευνες εκτιμούν ότι η παγκόσμια αγορά της ΑΙ, που περιλαμβάνει το hardware, το software και …