Εργαζόμενοι και μέλη της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα του PRAKTIKER στο Αιγάλεω για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τη λειτουργία των καταστημάτων. Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος στον κλάδο του εμπορίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Εξαπλώνεται η φοροδιαφυγή εργοδοτών σε βάρος των εργαζόμενων! (VIDEO)

Πρακτικές εταιρειών, οι οποίες αντικαθιστούν παρανόμως μέρος της μισθοδοσίας των εργαζομένων τους με διατακτικές γευμάτων και σούπερ μάρκετ, κατήγγειλε ο Πρόεδρος της ΟΙΥΕ Δημήτρης  Καραγεωργόπουλος, κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό» που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα, λέγοντας ότι η τακτική αυτή των εργοδοτών, σχετίζεται με λόγους εισφοροδιαφυγής.

Ο εργοδότης αφενός δεσμεύει τον εργαζόμενο και αφετέρου εισφοροδιαφεύγει. Δίνει δηλαδή στον εργαζόμενο το ποσό που έχει συμφωνήσει στη σύμβασή του και τα επιπλέον Κυριακές Υπερωρίες κλπ δίνονται σε κουπόνια αυτό σημαίνει λιγότερες εισφορές στα ταμεία , και την εφορία .

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος , εταιρείες logistics, συμβούλων, πωλήσεων, διαδικτυακών υπηρεσιών και γενικότερα δραστηριοτήτων που απαιτούν εργασία εκτός γραφείου, ιδρύουν εταιρείες στη Βουλγαρία, προσλαμβάνουν Έλληνες εργαζόμενους με έδρα το εξωτερικό, ανοίγουν λογαριασμούς μισθοδοσίας στη Βουλγαρία και απασχολούν εργαζόμενους στην Ελλάδα. Η μισθοδοσία έρχεται στην Ελλάδα με prepaid cards και έτσι τα ασφαλιστικά ταμεία ζημιώνονται, αφού δεν εισπράττουν απολύτως τίποτα. Ο εργαζόμενος είναι ανασφάλιστος στην Ελλάδα και αν η εταιρεία δεν καταβάλει μισθό δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο στην χώρα μας .

Ο Δημήτρης Καραγεωργόπουλος τόνισε ότι έχουν δοθεί τα στοιχεία στο υπουργείο Εργασίας και το ΣΕΠΕ, και κάλεσε τις φορολογικές αρχές και την Οικονομική Αστυνομία, «να ξεκινήσουν εκτεταμένους ελέγχους για την πάταξη του φαινομένου».


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Θα διαψεύσουμε τις δημοσκοπήσεις στις ευρωεκλογές

Επέμειναν πώς μόνο το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μπορεί να είναι η αξιόπιστη αντιπολίτευση απέναντι στη ΝΔ …