Χωρίς POS οι Δικηγόροι: «Δεν είμαστε υποχρεωμένοι», απαντά η Ολομέλεια

 

Oι δικηγόροι δεν έχουν υποχρέωση χρήσης ΡOS (πληρωμή μέσω κάρτας), καθώς δεν έχει εκδοθεί σχετική κοινή υπουργική απόφαση για την ένταξή τους στην υποχρεωτική αποδοχή καρτών μέσω τέτοιων τερματικών, αναφέρει η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, στον απόηχο της συνεδρίασης της.

«Οι δικηγόροι δεν έχουν κατ’ αρχάς υποχρέωση χρήσης POS καθώς δεν έχει εκδοθεί σχετική κοινή υπουργική απόφαση για την ένταξη των δικηγόρων στην υποχρεωτική αποδοχή καρτών μέσω POS.

Περαιτέρω, από την γραμματική διατύπωση της διάταξης δεν προκύπτει ρητή και ειδική υποχρέωση για τους δικηγόρους να ενημερώνουν από 1 Φεβρουαρίου 2017 για την αποδοχή ή μη των καρτών, με δεδομένο ότι η διάταξη και η σχετική εγκύκλιος αναφέρονται σε αναγραφή των σχετικών πληροφοριών «στην είσοδο του καταστήματος και στο ταμείο», ενώ είναι γνωστό ότι οι δικηγόροι δραστηριοποιούνται σε δικηγορικά γραφεία και όχι σε εμπορικά καταστήματα με ταμείο».


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Β. Ιρλανδία: Ζητούμενο και σήμερα η ειρήνη

Στα 11 του ο Αντι Ρόουβεν επέζησε μίας από τις χειρότερες βομβιστικές επιθέσεις του εμφυλίου …