Εγκληματική η στάση του ΕΟΠΥΥ προς τους καρκινοπαθείς: Ζητά βεβαιώσεις για το προσδόκιμο ζωής

Αίσθηση προκαλεί η καταγγελία σύμφωνα με την οποία, η επιτροπή έγκρισης φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ ζητά με ιατρική βεβαίωση την πιστοποίηση του προσδόκιμου επιβίωσης ενός καρκινοπαθούς από τη Θεσσαλονίκη.

Στο ρεπορτάζ που μετέδωσε ο ΑΝΤ1, η δικηγόρος Αριάνδη Νούκα χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη προϋπόθεση ανεδαφική εως και απάνθρωπη. «Δηλαδή να βεβαιώσει ένας γιατρός πόσα χρόνια θα ζήσει. Ή πόσο χρονικό διάστημα θα ζήσει. Όπως καταλαβαίνετε αυτό είναι λίγο ευτράπελο και τραγικό συγχρόνως» σημειώνει η κ. Νούκα.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ χαρακτηρίζει το αίτημα ως «συνηθισμένη διαδικασία» μιλώντας για συγκεκριμένες προϋποθέσεις χορήγησης του φαρμάκου.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει χριστιανόμετρο - Ο πατριωτισμός φαίνεται στην πράξη

Ο πατριωτισμός φαίνεται στην πράξη και όχι στα λόγια, σε αυτούς που θωράκισαν την άμυνα …