Εργασιακό περιβάλλον ακατάλληλο....

Αντίξοες είναι οι συνθήκες εργασίας για τους υπαλλήλους του υπουργείου εργασίας, με τον σύλλογο τους, σε ανακοίνωση του, να καταγγέλλει την διαμορφωθείσα κατάσταση, με μία ουσιαστική παρέμβαση του, ως εξής:

«Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Επανειλημμένα το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας γίνεται αποδέκτης της έντονης δυσαρέσκειας και  πολλών παραπόνων των εργαζόμενων στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθόσον οι σοβαρές ελλείψεις στους υλικοτεχνικούς πόρους και τα προβλήματα σε θέματα καθαριότητας και θέρμανσης στους χώρους εργασίας παραμένουν άλυτα!

Τονίζουμε ότι έχουμε θέσει πολλές φορές τα ανωτέρω ζητήματα στην Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου και μάλιστα στις πρόσφατες συναντήσεις που έχουμε πραγματοποιήσει, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να δούμε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Αξίζει λοιπόν να υπενθυμίσουμε στην Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου μας ότι υπάρχουν επαναλαμβανόμενα περιστατικά έλλειψης θέρμανσης και καθαριότητας σε διάφορα κτήρια που στεγάζονται υπηρεσίες του Υπουργείου. Επίκαιρα παραδείγματα είναι η έλλειψη θέρμανσης στα γραφεία των Υπηρεσιών μας στην οδ. Δραγατσανίου και η έλλειψη καθαριότητας στα γραφεία των Υπηρεσιών της Πρόνοιας στην οδ. Σολωμού.

Αξίζει βεβαίως να μας πει η αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης πώς προχωράει στη δημιουργία δικών της διπλών γραφείων ανακαινίζοντας επιπλέον 3 νέους ορόφους (και βεβαίως με τι κόστος;) όταν δεν έχει εξασφαλίσει τα αυτονόητα, αφήνοντας πάνω από ένα μήνα την Πρόνοια χωρίς καθαριότητα.

Θυμίζουμε επίσης ότι η πληρότητα, η ποιότητα και η καταλληλότητα των χώρων εργασίας και η ορθολογική τους συντήρηση αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση για τη διαμόρφωση ενός ασφαλούς, καθαρού και λειτουργικού εργασιακού περιβάλλοντος.

Καταγγέλλουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η κατάσταση αυτή και απαιτούμε από την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου μας να αναλάβει τις ευθύνες της και να δώσει επιτέλους άμεσες λύσεις στα προβλήματα ώστε να αποκατασταθεί και να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών μας.»

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [49.23 KB]


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πιερρακάκης: Τα Πειραματικά, πυλώνας στρατηγικής για βελτίωση σχολείων

Επιπλέον, σήμερα ολοκληρώθηκε και η διαδικασία απόδοσης τυχαίου αριθμού προτεραιότητας, σε περίπτωση ισοβαθμίας στα Πρότυπα …