Έτοιμο το ανάχωμα στο Κορδελιό-Κυριακή η εξουδετέρωση της βόμβας

Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εξουδετέρωση της βόμβας στο Κορδελιό της Θεσσαλονίκης. Το πρωί άνδρες του στρατού έστησαν ανάχωμα με σακιά γεμάτα άμμο γύρω από το σημείο που βρίσκεται η βόμβα.

Τα αναχώματα - ύψους 1,5 μέτρου - θα ανακόψουν τα θραύσματα σε περίπτωση έκρηξης, κάτι που ωστόσο θεωρείται απίθανο να συμβεί.  Περίπου 72.000 κάτοικοι του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου έχουν ενημερωθεί και θα εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, προς αποφυγή ατυχήματος.

Στο Πεδίο Βολής – Ασκήσεων «Ασκού - Προφήτη» θα πραγματοποιηθεί από τις 13:00 έως τις 18:00 την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017, η καταστροφή της βόμβας που εντοπίστηκε στην περιοχή του Κορδελιού Θεσσαλονίκης.

Η μεταφορά της στο Πεδίο Βολής θα γίνει μέσω της Εγνατίας Οδού με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, συνοδεία Πυροτεχνουργών, Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και Ασθενοφόρου.

Η ''επικίνδυνη περιοχή'', όπως χαρακτηρίζεται στην ανακοίνωση που μετάδωσε το thestival, όπου απαγορεύεται η παραμονή και η κίνηση ανθρώπων, οχημάτων και ζώων προς αποφυγή ατυχήματος, περικλείει τις περιοχές: Ασκού - Βαϊοχωρίου - Περιστερώνα - Στίβου - Προφήτη - Μικροκώμης - Αρετής - Κρυονερίου - Αυγής Σοχού - Πολυδενδρίου (Ασκού).


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ανδρουλάκης: Έχουμε χρέος να κάνουμε κράτος που θα προστατεύει τη φύση και τον άνθρωπο

Στη γενέτειρα του την Κρήτη, βρίσκεται για τον Δεκαπενταύγουστο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης …