Σήμερα η απόφαση για καταβολή δεδουλευμένων στον ΔΟΛ

Σήμερα, μετά τις 11 το πρωί, αναμένεται η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, όπου την Παρασκευή συζητήθηκε η προσφυγή των εργαζομένων για ανάκληση ή τροποποίηση της προηγούμενης απόφασης του δικαστηρίου, με την οποία δεν επιτρέπεται να παραμείνει ανοικτός ένας τραπεζικός λογαριασμός, ώστε να μπορεί να λειτουργεί ο ΔΟΛ.

Με την αίτηση μεταρρύθμισης -όπως είναι ο ακριβής όρος- ζητείται από το Πρωτοδικείο η ανάκληση της πρόσφατης προσωρινής διαταγής, ώστε να είναι εφικτή η εξασφάλιση χαρτιού για την έκδοση των εφημερίφων ΤΑ ΝΕΑ και Το Βήμα και η καταβολή μέρους των δεδουλευμένων των εργαζομένων.

Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι το ίδιο το ενέχυρο που έχουν ήδη οι τράπεζες δεν θα έχει οικονομικό αντίκρυσμα σε μια επιχείρηση που θα είναι κλειστή όταν μπορεί να λειτουργήσει εφόσον αρθεί η απόφαση του προέδρου των Πρωτοδικών.

«Τι θα μείνει στο τέλος από τον Οργανισμό εφόσον ισχύσει αυτή η απόφαση; Μια μαρκίζα με μικρή αξία για τις τράπεζες. Προς το συμφέρον πιστωτών και εργαζομένων η μοναδική λύση είναι η αναστολή αυτής της απόφασης. Η οικονομική αξία της επιχείρησης θα παραμείνει σε μια κατάσταση υπολογίσιμη και παράλληλα θα «αναπνεύσουν» και οι εργαζόμενοι που είναι αυτή την στιγμή στον αέρα», δήλωσαν οι δικηγόροι των εργαζομένων απευθυνόμενοι προς την πρόεδρο του δικαστηρίου. Μάλιστα, οι εκπρόσωποι των τραπεζών συμφώνησαν με την άποψη ότι το κλείσιμο του Οργανισμού δεν είναι προς όφελος τους, γεγονός που δίνει ένα τόνο αισιοδοξίας ενόψει την απόφασης την ερχόμενη Δευτέρα.

Στην κατάμεστη αίθουσα του κτιρίου 5 των δικαστηρίων βρέθηκαν με βάση το ρεπορτάζ του "athina984", περίπου 200 εργαζόμενοι του Οργανισμού. Τους εργαζόμενους εκπροσώπησε ο δικηγόρος Αντώνης Ρουπακιώτης ενώ από την Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών παραβρέθηκε ο πρόεδρος του ΔΣ, Σταματης Νικολόπουλος, ο Α’ αντιπροεδρος, Δημήτρης Τσαλαπάτης, το μέλος του ΔΣ Μαρία Αντωνιάδου και η νομική σύμβουλος της Ένωσης, Χρύσα Σαλαβράκου.

Σύμφωνα με την αίτηση, η απόφαση να μην παραμείνει ανοικτός ο τραπεζικός λογαριασμός δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας. Τονίζεται, δε, πως δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να παραμείνουν ενεργά τα μέσα του ΔΟΛ, ενώ επισημαίνεται πως εξαιτίας της έλλειψης χαρτιού δεν κυκλοφορούν ΤΑ ΝΕΑ.

Επίσης, από τον δικηγόρο των εργαζομένων αναφέρεται ότι με το καθεστώς που διαμορφώθηκε, με την άρνηση του προέδρου να παραμείνει λειτουργικός ένας συγκεκριμένος λογαριασμός, θα απαξιωθεί η περιουσία των τραπεζών.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Περιοδεία Ανδρουλάκη στη Δυτική Μακεδονία - Τι είπε στην Άρνισσα Πέλλας για τους αγρότες

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε τη ραγδαία αύξηση του κόστους παραγωγής αναφέροντας ότι είναι …