Καταγγελία για επιχείρηση εισόδου σε σωματεία «φασιστών»

"Στο σωματείο εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης, η παράταξη «Εθνικιστική Λαϊκή Δύναμη Εργαζομένων» επιδιώκει να συμμετάσχει στις αρχαιρεσίες, ώστε να νομιμοποιηθεί ως παράταξη του σωματείου.  Η Θεσσαλονίκη είναι πόλη που γνωριζόμαστε μεταξύ μας – ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ", όπως καταγγέλλει σε επίσημη ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, η οποία απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε τέτοιο ενδεχόμενο ένταξης στους κόλπους των εργατικών σωματείων άτομα από το φασιστικό χώρο.

Συνεχίζονταςστην ανακοίνωσή της τονίζει:

"Εξάλλου αυτό φαίνεται και από την ιδρυτική της ανακοίνωση, όπου μεταξύ άλλων, κομπορρημονούν ότι ιδρύουν «την πρώτη εθνικιστική συνδικαλιστική παράταξη εργαζομένων … στη μεταπολιτευτική ιστορία της αυτοδιοίκησης».

Πάγια θέση του εργατικού – συνδικαλιστικού κινήματος είναι ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ. Άλλωστε, στους βασικούς σκοπούς και στόχους των συνδικαλιστικών οργανώσεων είναι και η πάλη ενάντια στον φασισμό, τους νεοναζί, τους δολοφόνους εργατών ντόπιων και ξένων.

Το Γενικό Συμβούλιο αποφασίζει ότι η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. δεν θα δεχθεί στους κόλπους της κανένα σωματείο, καμία παράταξη που συνδέεται με φασιστικές/ναζιστικές συμμορίες. Εννοείται ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτό το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο."


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Burnout εργαζομένων και φουλ οι μηχανές για 6ημερη εργασία!

Ενώ στην Ευρώπη συζητούν το μοντέλο της τετραήμερης εργασία με τις ίδιες απολαβές, στην Ελλάδα …