Με αναστολή η καταδίκη για το θάνατο τριών παιδιών

Στην αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου ξύπνησαν οι εφιαλτικές μνήμες από το φρικτό τροχαίο, που είχε παγώσει την κοινή γνώμη τον Απρίλιο του 2014, όταν έχασαν τη ζωή τους τρεις φίλοι. Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο αδελφές και ένας νεαρός είχε συγκρουστεί με φορτηγό στο 36ο χιλιόμετρο της περιφερειακής οδού Βόλου - Λάρισας, στο ύψος του Στεφανοβίκειου Μαγνησίας.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε ο 25χρονος (σήμερα) οδηγός του φορτηγού μετά ρυμουλκούμενου, το οποίο «θέρισε» τον 20χρονο Φίλιππο Καπανιάρη και τις αδελφές Ιωάννα και Κατερίνα Κουτσιαρή, 18 και 21 ετών αντίστοιχα.

Μετά την ακροαματική διαδικασία, που ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά, ο νεαρός καταδικάστηκε σε επτά χρόνια με αναστολή, καθώς το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροήν, υιοθετώντας την πρόταση που είχε κάνει λίγο νωρίτερα στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας.

«Ηταν απρόσεκτος σε έναν κακό δρόμο...Δεν είχε εμπειρία...Πιο καθαρό τροχαίο από αυτό δεν μπορεί να υπάρξει. Η ευθύνη για το δυστύχημα είναι αποκλειστικά δική του» ανέφερε ο εισαγγελέας. Η ποινή που επιβλήθηκε στον νεαρό οδηγό -δεν παρέστη στο δικαστήριο, αλλά εκπροσωπήθηκε από τον συνήγορό του- ήταν φυλάκιση τεσσάρων ετών για κάθε θάνατο και κατά συγχώνευση έγινε επτά χρόνια με αναστολή.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κασσελάκης από Θεσσαλονίκη: Να ζητήσει συγγνώμη ο κ. Μητσοτάκης για τη στάση του απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών

Επισήμανε ότι "η αναμέτρηση των ευρωεκλογών πρέπει να γίνει το τέλος της αλαζονείας και η …