Δ.Καραγεωργόπουλος: Αυξάνονται τα περιστατικά μισθοδοσιών με κουπόνια αντί για ευρώ(VIDEO)

Περισσότεροι από 200.000 εργαζόμενοι λαμβάνουν τμήμα της αμοιβής τους με κουπόνια, στην Ελλάδα του 2017, για το 20-25% του μισθού τους, ώστε ο  εργοδότης να έχει παραβιάζοντας τη νομοθεσία, χαμηλότερη φορολόγηση και κόστος μισθοδοσίας......

Είναι ένα μέτρο που παλαιότερα, χρησιμοποιείτο επικουρικά ως επιπλέον κίνητρο, επιβράβευση ή παροχή προς τους εργαζομένους, αλλά πια είχε μετατραπεί σε καθεστώς καταστρατήγησης της εργατικής νομοθεσίας, με τον πρόεδρο της ΟΙΥΕ Δημήτρη Καραγεωργόπουλο, να καταγγέλλει σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΙ, πως χρήση της εν λόγω μεθόδου, κάνουν τώρα στη χώρα μας, τείνει να πάρει πολύ ευρύτερες διαστάσεις.

Ως καταλύτης για τη μεγέθυνση του φαινομένου, εκτός από την οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της στην πραγματική οικονομία και στην απασχόληση, εκτιμάται πως υπήρξε και η επιβολή των capital controls που από τη φύση τους προάγουν την αναζήτηση λύσεων χωρίς τη χρήση χρημάτων.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να βάλει τέλος στην κυριαρχία Μητσοτάκη

Ο Ν. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε και στην τελευταία εξέλιξη της υπαγωγής του ΟΠΕΚΕΠΕ σε ευρωπαϊκή εποπτεία …