ΟΙΥΕ:«Εξαπάτηση σχολικών καθαριστριών από...δικηγορικά γραφεία»(VIDEO)

Δικηγορικά γραφεία με στόχο το οικονομικό όφελος προσεγγίζουν συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες τάζοντάς τους μονιμοποίηση, όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος Δημήτρης  Καραγεωργόπουλος, σε δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, τονίζοντας ότι η "Ομοσπονδία προχώρησε στην καταγγελία έπειτα από πληροφορίες που προήλθαν τόσο από σωματεία της, όσο και μεμονωμένες εργαζόμενες. Τα δικηγορικά αυτά γραφεία πρόσθεσε, ότι "εισπράττουν εκατοντάδες ευρώ ανά καθαρίστρια".

Η ΟΙΥΕ που καταδικάζει τη συγκεκριμένη στάση των δικηγορικών γραφείων, κάνει λόγο "για μη ηθική συμπεριφορά και ζητά να σταματήσει άμεσα αυτή η εκμετάλλευση των συμβασιούχων σχολικών καθαριστριών", καταλήγοντας ότι "πάγια θέση της είναι ότι το ζήτημα των συμβασιούχων είναι κατά βάση πολιτικό και μπορεί να επιλυθεί μόνο με πολιτικές αποφάσεις και καλεί την κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία να δράσουν έτσι ώστε να δοθεί ένα τέλος στην πολυετή ομηρία και εκμετάλλευση των σχολικών καθαριστριών.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να βάλει τέλος στην κυριαρχία Μητσοτάκη

Ο Ν. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε και στην τελευταία εξέλιξη της υπαγωγής του ΟΠΕΚΕΠΕ σε ευρωπαϊκή εποπτεία …