Τα εργασιακά της Ελλάδας σε Διεθνές Συνέδριο

Στις επιπτώσεις που έχει η αύξηση της ανισότητας στις ευρωπαϊκές κοινωνικές πολιτικές, αλλά και στις προοπτικές ανάταξης της ευρωπαϊκής οικονομίας, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στον ρόλο των εργασιακών σχέσεων, θα επικεντρωθεί το συνέδριο που συνδιοργανώνουν στις Βρυξέλλες η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με θέμα «Οι ανισότητες και ο κόσμος της εργασίας: ο ρόλος των εργασιακών σχέσεων και του κοινωνικού διαλόγου», στις 23 και 24 Φεβρουαρίου.

Στο Συνέδριο την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, η οποία και δήλωσε:

«Ζούμε την εποχή των μεγάλων ανισοτήτων: ανισοτήτων στο εισόδημα, στην πρόσβαση στην εκπαίδευση και την εργασία, στην κοινωνική ασφάλιση. Το χάσμα έχει ξεπεράσει τα βιώσιμα επίπεδα, επηρεάζει ήδη τις οικονομίες και απειλεί τη συνοχή των κοινωνιών.

Διαπιστωμένα, μέρος των ανισοτήτων σχετίζεται  με τους μηχανισμούς που διέπουν τον χώρο της εργασίας, από το ύψος των μισθών και το είδος των εργασιακών σχέσεων, μέχρι την συνεχιζόμενη επαγγελματική εκπαίδευση. Για αυτό  είναι κρισιμότερο από ποτέ να δούμε το μέλλον της Ευρώπης μέσα από το πρίσμα των πολιτικών  εκείνων που θα εγγυώνται την ισορροπία και τη δικαιοσύνη στο χώρο της εργασίας».


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΠΑΣΟΚ: Νέα πρόκληση της Τουρκίας, που η κυβέρνηση κάνει ότι δεν βλέπει

 Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι ο διάλογος με την Τουρκία δεν μπορεί να γίνεται στο κενό …