Οι φορολογικές-ασφαλιστικές υποχρεώσεις που πρέπει να πληρωθούν έως Τρίτη

Οι υποχρεώσεις φορολογικών και ασφαλιστικών πληρωμών για επαγγελματίες και επιχειρήσεις που λήγουν την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017:

  • Πληρωμή Ασφαλιστικών εισφορών ΕΦΚΑ (ΙΚΑ) μηνός Ιανουαρίου 2017 και ΙΚΑ Δώρο Χριστουγέννων 2016
  • Πληρωμή χρεωστικού υπολοίπου δηλώσεων ΦΠΑ από επιχειρήσεις με διπλογραφικά (Γ’ κατ.) βιβλία και υποβολή μηδενικών ή πιστωτικών δηλώσεων ΦΠΑ για τις επιχειρήσεις με διπλογραφικά (Γ’ κατ.) βιβλία για τον Ιανουάριο 2017
  • Πληρωμή παρακρατούμενων φόρων (ΦΜΥ-20%-3% κλπ) που αφορούν στον Δεκέμβριο 2016

ΕΦΚΑ
Έναρξη Καταβολής εισφορών Αυτοαπασχολούμενων μηνός Ιανουαρίου 2017

ΜΥΦ
Παράταση υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων ΜΥΦ: 31/03/2017

Όπως υπενθυμίζει το foroline.gr:

Την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017 καταβάλλεται και η 2η δόση δηλώσεων ΦΠΑ από επιχειρήσεις με διπλογραφικά (Γ’ κατ.) βιβλία (1η δόση ήταν 31/01) του μηνός Δεκεμβρίου 2016. (Αφορά σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις που κατέβαλαν τον ΦΠΑ σε 2 δόσεις για Δεκέμβριο)
Την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017 καταβάλλεται και η 2η δόση δηλώσεων ΦΠΑ από επιχειρήσεις με απλογραφικά (β’ κατ.) βιβλία (1η δόση ήταν 31/01) του 4ου Τριμήνου 2016. (Αφορά σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις που κατέβαλαν τον ΦΠΑ σε 2 δόσεις για το 4ο Τρίμηνο 2016)
Την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017 είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής ΑΠΔ-ΙΚΑ για κοινές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις οικοδομοτεχνικών έργων.

Ε11
Καταληκτική ημερομηνία Υποβολής του του εντύπου Ε11 (Γνωστοποίηση στοιχείων ετήσιας κανονικής άδειας) – μετά τη παράταση :
Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Θυμόμαστε ακόμα:

Εντός 30 ημερών πρέπει να δηλώνονται ηλεκτρονικά στο Ε9 όλες οι αλλαγές στην ακίνητη περιουσία που γίνονται μέσα στο 2017.
Η «Δήλωση πληροφοριακών στοιχείων μισθώσεων Ακίνητης Περιουσίας» (Μισθωτήριο κατοικίας, επαγγ. στέγης κλπ) υποβάλλεται μέχρι το τέλος του επομένου μήνα από την έναρξη της μίσθωσης ή την τροποποίηση της.

Παραδείγματα κατανόησης:
Ημερομηνία έναρξης μίσθωσης 1 Απριλίου: το ιδιωτικό συμφωνητικό πρέπει να υποβληθεί έως την 31η Μαΐου.
Ημερομηνία έναρξης μίσθωσης 30 Απριλίου: το ιδιωτικό συμφωνητικό πρέπει να υποβληθεί έως την 31η Μαΐου.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Γέλεν: Η ανεξαρτησία της Fed, «κλειδί» για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα

Στην ομιλία της την ερχόμενη Παρασκευή η Γέλεν θα επιχειρηματολογήσει ως προς τη διατήρηση της …