Δ. Καραγεωργόπουλος: Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κατασκευάζουν εκ νέου..."εχθρούς" των εργαζομένων

«Αδιανόητη η στάση της ΓΣΕΕ στο θέμα των συλλογικών συμβάσεων», σύμφωνα με τον χαρακτηρισμό του μεταλλωρύχου-μέλους του συνδικάτου FGΤΒ, στο οποίο υπάγεται ο κλάδος του (μεταλλουργία της Βαλονίας) και της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργαζομένων Βελγίου Κώστα Κουμπούνη, στην συνέντευξη που παραχώρησε στο «left.gr».

Σε δήλωση του με αφορμή το άρθρο, ο Γραμματέας Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων ΓΣΕΕ  Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, τονίζει:

«Βγαίνει ο κάθε...ανύπαρκτος κυβερνητικός συνδικαλιστής, στο κομματικό site και εγκαλεί τη ΓΣΕΕ (για λογαριασμό της Κυβέρνησης) γιατί τάχα "δεν θέλει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας" (εδώ γελάνε). Προετοιμάζουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και οι συναυτώ "σφουγγοκωλάριοι" το μεγάλο ξεπούλημα στα εργασιακά και ξεκίνησε εκ νέου η κατασκευή "εχθρών" των εργαζομένων που δήθεν..."δεν θέλουν το καλό της εργατικής τάξης".

Κάτι ανάλογο με το καταστροφικό για την εργατική τάξη δημοψήφισμα, που έπρεπε "πάση θυσία" να χρεωθεί η ΓΣΕΕ το "ΝΑΙ", δίχως όμως ποτέ η Συνομοσπονδία να έχει εκφράσει τέτοια θέση.

Τι κι αν καταδικάστηκε πρωτοκλασάτος Υπουργός της Κυβέρνησης γι αυτό το μεγάλο ΨΕΜΑ, τι κι αν αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων ότι η Κυβέρνηση εξαπάτησε τους εργαζόμενους και τους φτωχούς ανθρώπους με το διχαστικό της δημοψήφισμα, προκειμένου να μας φέρει το 3ο και χειρότερο μνημόνιο.

Αυτό που έμεινε ήταν η λάσπη και το ψέμα: "Η ΓΣΕΕ είπε ΝΑΙ στο δημοψήφισμα". Και για να το κλείνουμε το θέμα. Η ΓΣΕΕ είναι απέναντι σε όλα τα μνημόνια λιτότητας, ύφεσης και ανεργίας. Η ΓΣΕΕ θέλει συλλογικές συμβάσεις εργασίας και ισχυρό θεσμικό πλαίσιο συλλογικών διαπραγματεύσεων, με επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751€, χωρίς ομαδικές απολύσεις, χωρίς αύξηση του ορίου των απολύσεων και κατά συνέπεια των ανέργων, με συνδικαλιστικά δικαιώματα, με ισχυρό εργατικό δίκαιο, με θέσεις εργασίας για όλους, με ανάπτυξη της χώρας και αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και των εργαζομένων της χώρας, με δίκαιο φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα.

Αν όλα τα παραπάνω "ενοχλούν" και σας "χαλάνε τη μανέστρα"...του ξεπουλήματος που σχεδιάζετε στα εργασιακά...τι να κάνουμε, δεν γίνεται να είμαστε αρεστοί σε όλους...

Τέλος, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και ο λαϊκισμός δεν αντέχει στην πραγματικότητα. Αναμένοντας το επικείμενο νέο ξεπούλημα στα εργασιακά ελπίζουμε να κατανοήσει ο υποβολέας "κολλητός φίλος" του συγκεκριμένου συνδικαλιστή, ότι ο συντεταγμένος και σοβαρός εθνικός και διεθνής συνδικαλισμός, δεν έχει σχέση με τον φοιτητικό συνδικαλισμό και το κομματικό εκκολαπτήριο (του "κολλητού" του) που διακτινίζει άτομα με μηδενική συμμετοχή/εμπειρία στην αγορά εργασίας σε θέσεις ευθύνης επί των εργασιακών θεμάτων.

Αυτά!»


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ανδρουλάκης: Στόχος μας η μακροπρόθεσμη ευημερία του λαού

«Νίκη του ΠΑΣΟΚ σημαίνει ευημερία και προοπτική για όλους τους Έλληνες» δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης …