Business people sitting on presentation at office. Businesswoman presenting on whiteboard.

Επαγγελματική κατάρτιση στην Ελλάδα

Η επαγγελματική κατάρτιση αποτελεί το κορυφαίο εφόδιο για τους νέους, ώστε να μπορέσουν πιο εύκολα και με μεγαλύτερη σιγουριά να εξασφαλίσουν ένα άνετο και ευχάριστο περιβάλλουν εργασίας που θα τους παρέχει τα απαραίτητα για μία αξιοπρεπή διαβίωση.

Στις μέρες που όλοι βιώνουμε είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ η διαμόρφωση μιας εθνικής στρατηγικής για τη διά βίου μάθηση και την επαγγελματική κατάρτιση με τρόπο που να αποτελέσει μια δημόσια πολιτική, κοινωνικά αξιόπιστη και όχι μια ευκαιριακή υπόθεση απορρόφησης κοινοτικών/εθνικών πόρων ή κερδοφορίας μεμονωμένων ιδιωτών που εκμεταλλεύονται τις ελπίδες και τα όνειρα χιλιάδων νέων ανθρώπων.

Συγκεκριμένα χρέος της πολιτείας είναι να κατευθύνει την προσπάθειά της, ώστε η επαγγελματική κατάρτιση να παίξει με επάρκεια το ρόλο που της αναλογεί ώστε να καταστεί ένα αξιόπιστο πεδίο του εκπαιδευτικού μας συστήματος και να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση και τη διεύρυνση της τεχνογνωσίας του εργατικού δυναμικού της χώρας.

Παράλληλα, η λειτουργία της Επαγγελματικής Κατάρτισης πρέπει άμεσα να συνδεθεί με την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας, ρίχνοντας το βάρος αρχικά και πρώτιστα στη στήριξη των ανέργων, των εργαζομένων με χαμηλά εκπαιδευτικά και επαγγελματικά προσόντα, των νέων που πρέπει να σταματήσουν να φεύγουν στο εξωτερικό και να τους πείσουμε πως έχουν κάθε δικαίωμα να ζουν και να δημιουργούν στον τόπο τους με αξιοπρέπεια και όνειρα για ένα καλύτερο μέλλον.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νόμος 5107/2024 Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους

Νόμος 5107/2024 – ΦΕΚ Τεύχος Α 64/01.05.2024Αναμόρφωση του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους» …