Η τροπολογία υπολογισμού νέων συντάξεων

Έπειτα από μαραθώνιες τροποποιήσεις και διαβουλεύσεις κατατέθηκε στη βουλή, η τροπολογία επανυπολογισμού των συντάξεων, την οποία υπογράφουν οι υπουργοί Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Υγείας Ανδρέας Ξανθός, αναπληρωτής Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, καθώς η ΕΛΣΤΑΤ αδυνατούσε να καθορίσει τον ετήσιο συντελεστή μεταβολής μισθών, βάσει του οποίου θα υπολογίζονταν τα ποσά που θα λάμβαναν οι συνταξιούχοι.

Στην τροπολογία προβλέπεται ότι η αναπροσαρμογή των συντάξιμων αποδοχών για το διάστημα έως και το 2020, και δίνεται λύση στον τρόπο αναπροσαρμογής των συντάξιμων αποδοχών για τον υπολογισμό του ανταποδοτικού μέρους της σύνταξης.

Στην τροπολογία αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

  • Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών "καθορίζονται οι αναγκαίες λεπτομέρειες και η διαδικασία της εφαρμογής του δείκτη μεταβολής μισθών της ΕΛΣΤΑΤ για την αναπροσαρμογή των συντάξιμων αποδοχών».
  • Η αναπροσαρμογή των συντάξιμων αποδοχών για το διάστημα έως και το 2020, διενεργείται κατά τη μεταβολή του μέσου ετήσιου γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Η αναπροσαρμογή των συντάξιμων αποδοχών για το διάστημα από το 2021 και εφεξής, διενεργείται με βάση το δείκτη μεταβολής μισθών, που υπολογίζεται από την ΕΛΣΤΑΤ.

ΕΔΩ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.61 MB]


 

 

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νέα δημοσκόπηση της MARC για τον ΑΝΤ1

Νέα δημοσκόπηση της MARC για λογαριασμό του ΑΝΤ1 Συγκεκριμένα στην εκτίμηση αποτελέσματος, ΝΔ 33,8%, ο …