Ευχάριστα τα νέα για εισοδήματα έως και 32.000 ευρώ(Πίνακας μείωσης φόρου)

Αύξηση στον φόρο κατά 351 ευρώ προκύπτει για όσους δηλώνουν εισόδημα 35.000 ευρώ, πάνω από 1.100 ευρώ ο επιπλέον φόρος για όσους έχουν εισόδημα 40.000 ευρώ και περισσότερα από 3.500 ευρώ θα πληρώσουν όσοι δηλώνουν εισοδήματα 50.000 ευρώ.

Ωστόσο, η αύξηση του συντελεστή προκαταβολής φόρου εισοδήματος από το 75% στο 100% αναμένεται να «ψαλιδίσει» τις φορο-μειώσεις που θα προκύψουν για τους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι επιβαρύνονται και με το τέλος επιτηδεύματος των 650 ευρώ.

Τα εισοδήματα των ελεύθερων επαγγελματιών μέχρι και το 2015 φορολογούνταν με συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ και μέχρι τις 50.000 ευρώ, ενώ για μεγαλύτερα εισοδήματα επιβαλλόταν συντελεστής 33%.

Αναλυτικά οι φόροι και οι διαφορά σε σχέση με πέρυσι για τους ελεύθερους επαγγελματίες ανάλογα με το εισόδημα, από τους πίνακες του newsit.gr:


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νέα δημοσκόπηση της MARC για τον ΑΝΤ1

Νέα δημοσκόπηση της MARC για λογαριασμό του ΑΝΤ1 Συγκεκριμένα στην εκτίμηση αποτελέσματος, ΝΔ 33,8%, ο …